Turizm sezonu 1 Haziran’da açılacak: Ruslar gelmezse iflaslar artacak

Turizm sezonu 1 Haziran’da açılacakken şimdiden binlerce tur acentesi kapandı. 1 Haziran'da Ruslar gelmezse iflaslar daha artacağa benziyor.

EKONOMİ 03.05.2021, 22:35
16
Turizm sezonu 1 Haziran’da açılacak: Ruslar gelmezse iflaslar artacak
Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Ersoy, 1 Haziran'dan itibaren seyahat sezonunu açacaklarını duyurdu.
Reuters’a konuşan Mehmet Ersoy, günlük vaka sayısının 17 Mayıs tarihine kadar 5 binin altına inmesi halinde Türkiye'nin 30 milyon turist hedefine ulaşabileceğini söyledi.
İstanbul'da faaliyet gösteren Tur Andiamo Genel Müdürü Cem Polatoğlu, bu yıl turist sayısını 6 milyon olarak tahmin ettiklerini belirtti. Türkiye'deki yaklaşık 12 bin tur acentesinden yarısının çoktan kapandığına dikkat çeken Polatoğlu, kapanma kararının geç alındığını, mayıs ayında günlük 5 bin vaka sınırının altına inilse dahi turistlerin geldiği ülkelerde seyahat uyarılarının yumuşatılmasının zaman alacağını söyledi.
Ege merkezli Peninsula Tour'un bölge yöneticisi Ali Kırlı ise mart ve nisan ayında Dalaman bölgesinde günde en fazla 20 erken rezervasyon aldıklarını söyledi. Geçen yıl aynı sayının 300 olduğunu ifade eden Kırlı, erken rezervasyon durma noktasına geldiğine dikkat çekti.
Antalya'daki Bora Bora Butik Hotel'in İşletme Müdürü Bora Kök, "Rus turistler gelmezse çok sayıda iflas ve işten çıkarmalar yaşanır" dedi.
Türkiye'ye gelen yabancı turistler arasında Ruslar, Almanların ve İngilizlerin önünde geliyor. Ancak Rusya'dan Türkiye'ye uçuşların hemen hemen hepsi 1 Haziran tarihine kadar durdurulmuş durumda.
Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova turizm operatörlerine 1 Haziran tarihi sonrasında da seyahat satışı yapmama ve hükümetin alacağı kararı bekleme çağrısı yapmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı