Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ndeki skandallar sürüyor

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Ünsal Ban’ın rektörlüğü döneminde Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ndeki arazi satışı yolsuzluğunu gündeme getirdi.

GÜNDEM 06.01.2023, 16:35
1
 Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ndeki skandallar sürüyor
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban’ın üniversiteyi zarara uğrattığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.
Konuyla ilgili mahkeme kararlarını paylaşan Başarır, “Ünsal Ban’ın rektörlüğü döneminde Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ndeki skandalların ne yazık ki sonu gelmiyor. Sahte diploma iddiasından sonra şimdi de 2013 yılında ekspertiz değeri 20 milyon TL olan üniversiteye ait Ankara’daki arazinin 2015 yılında 7 milyon TL gibi komik bir rakama satılması var. Bu, arazinin satışı değil arazinin peşkeş çekilmesidir." ifadelerini kullandı.
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, sözlerini şu ifadeler ile sürdür 
Yapılan bu usulsüzlükler Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından tespit edilmiş ve arazinin üniversiteye geri verilmesi karara bağlanmıştır. Ayrıca üçüncü şahıslara ait bağımsız bölüm tapularından doğan mağduriyetlerin giderilmesi, ihalede yetkisiz ve temelde geçersiz işlem yapan, iradeyi fesata uğratan şahıslara yöneltilmesine karar verilmiştir. Peki bu iradeyi fesata uğratan şahıslar arasında kimler var; tabi ki en başta AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban’ın eşi Ünsal Ban var.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde olduğu gibi her kurumdaki yolsuzlukların, haksızlıkların ve usulsüzlüklerin peşindeyiz. Bu halkın parasını kimler yiyor, kimlere peşkeş çekiliyor hepsini tek tek ortaya çıkaracağız.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı