Türk-İş Başkanı: Bas bas bağırıyorum, Sayın Nebati duymuyor

Türk-İş Başkanı Atalay, asgari ücretlilerin haziran başında yüzde 27'lik vergi dilimine girdiğini belirterek "Bas bas bağırıyorum, Sayın Nebati duymuyor" dedi.

EKONOMİ 20.11.2022, 08:10
2
Türk-İş Başkanı: Bas bas bağırıyorum, Sayın Nebati duymuyor
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası’nın (Güvenlik-İş) Ankara’da düzenlenen 4. Olağan Kongresi’nde asgari ücret ve gelir vergisiyle ilgili sert açıklamalar yaptı. Mayıs sonu, haziran başında yüzde 27’lik vergi dilimine girildiğini kaydeden Atalay, “Bu sürdürülebilir, devam edecek adil bir sistem değil. Bas bas bağırıyorum, Sayın Nebati duymuyor” dedi.

Atalay, asgari ücret tartışmalarının 5-6 ay öncesinden başlamasını eleştirerek, "Umut mu satacağız? Emek mi satacağız? Beş ay kala yetkili yetkisiz herkes konuşuyor. Konuşmanın ne faydası var? Konuşunca ne oluyor biliyor musunuz? Zalim işverenler, satıcılar, üreticiler var. Asgari ücret lafı çıktığı zaman zam yapmaya devam ediyorlar. İktidar muhalefet fark etmez, asgari ücret konuşulduğu zaman yumurtaya, peynire, ete, süte zam devam ediyor. Ağzımı açmıyorum. Asgari ücreti, görüşmeler başladığı zaman çıkıp konuşurum. Şimdi niye konuşayım?" dedi.

Taşeron işçiler ve emeklilikte yaşa takılanlar ( EYT) ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Atalay, taşeronların kadroya alınmasını istemeyen bürokratlar olduğunu söyledi. Atalay, taşeronluğu “ucube sistem” olarak tanımlayarak, önemli bir kısmı 2019’da kadroya alınsa da sistemdeki bazı çalışanların kapsam dışında kaldığını ifade etti. Atalay, "Kamuda taşeron işçilik kavramı tamamen ortadan kaldırılmalı. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) meselesi de çözüme kavuşturularak ülkenin gündeminden çıkartılmalı" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı