Türk-İş Başkanı'ndan zam açıklaması! Atalay beklenen tarihi duyurdu

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri görüşmesine dair açıklama Ergün Atalay'dan Bakan Bilgin’le yapılan görüşme sonrası “önümüzdeki hafta salı günü bize bir rakam getireceklerini söylediler” dedi.

EKONOMİ 05.05.2023, 22:10
2
Türk-İş Başkanı'ndan zam açıklaması! Atalay beklenen tarihi duyurdu
700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri devam ediyor
Kara yolları, demir yolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, Milli Eğitim ve Milli Savunma bakanlıkları, hastaneler ve üniversitelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yüzbinlerce işçinin merakla beklediği zam görüşmesi bugün 1 saat gecikmeli olarak başladı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin süreci devam eden durumla ilgili HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ile görüştü.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay yapılan görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.
Ergün Atalay ise, kamuoyunun görüşmelerden bir rakam beklediğini ancak bir rakam verme durumunun olmadığını söyleyerek, “Arzumuz, bugün verilen rakamları söylemekti. En son, taban ücret 12 bin lira ve yüzde 40 civarında bir zam vardı. O rakamın dışında da sendikaların tamamının iş yerlerine özel sorunları var. Emek zammı, hizmet zammı, gece çalışmaları, vardiyalar var. Bugün onların bir kısmını çözdük ama rakamla ilgili, Sayın Bakanın da işveren sendikasının da büyük ihtimal önümüzdeki hafta salı günü bize bir rakam getireceklerini söylediler” diye konuştu.

Atalay, görüşmelere 20 Ocak’ta başladıklarını ve işçilerin bu görüşmelerin istedikleri şekilde bitirilmesini istediklerini hatırlatarak, “Uygun bir rakam verirlerse ne ala. Vermezlerse biz bu meseleyi seçimden evvel bitireceğiz diye bir şey yok. Bir an evvel 3 milyonluk bir ailenin talebini yerine getirsinler. Salı son olur, salıdan sonra zaten görüşmenin bir anlamı kalmaz. Salı günü inşallah önümüze taban ve tavan ücretle ilgili bir rakam getirirler. İdari maddelerde takıldığımız bir iki konu var, onları da çözüp sözleşme yapılır. Biz burada afaki bir rakam istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı