Son Dakika

Türk SİHA'ları ABD'yi tedirgin etti: Biden NDAA'yı imzaladı

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Kongresindeki büyük tartışmaların ardından onaylanan NDAA'yı imzaladı. Amerikan Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası'na eklenen Türk SİHA'ları detayı ise dikkat çekti.

GÜNDEM 29.12.2021, 14:00
15
Türk SİHA'ları ABD'yi tedirgin etti: Biden NDAA'yı imzaladı
Amerikan Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası'na (NDAA) ek olarak sunulan Türkiye'nin silahlı insansız hava aracı (SİHA) programını yakın takibe alma tasarıları da eklendi.
ABD Başkanı Joe Biden'ın onayladığı 2022 mali yılı savunma harcamalarını içeren Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası (NDAA) kapsamında dünyada ses getiren Türkiye'nin silahlı insansız hava aracı (SİHA) programı yakın takibe alındı.
Baykar şirketinin silahlı insansız hava aracı (SİHA) programları dünya çapında etki uyandırırken şirket sahipleri Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar, son olarak AKINCI SİHA'sını Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim etmesiyle ABD başta olmak üzere bütün ülkelerin dikkatini çekti.
Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar, geçtiğimiz aylarda vefat eden babaları Özdemir Bayraktar öncülüğünde SİHA projesini hayata geçirerek küresel çevrelerin dikkatini çekmiş ve Türkiye'nin milli menfaatleri bakımdan büyük bir mesafe kat etmesine destek oldu.
Yine AKINCI silahlı insansız hava aracı (SİHA) gibi özelliklere sahip ANKA-2 de TUSAŞ öncülüğünde üretilen yüksek faydalı yük kapasitesine (YFYK) sahip silahlı insansız hava araçları başında geliyor.
AKINCI ve ANKA-2 gibi SİHA'larda savaş jetleri tarafından taşınabilen “Genel Maksat Bombaları” taşıyabilecek. Böylelikle savaş jetlerinin yük de hafifletilmiş olacak.
Türkiye'nin bu milli başarısı, Amerika yönetimi olmak üzere çok sayıda ülkeyi tedirgin ettiği ve dikkatler ise Türkiye'ye çevirildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı