Son Dakika

Türkiye Diyanet Vakfı 85 ülkede 1,5 milyon Kur’an-ı Kerim hediye etti

TDV ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortak yürüttüğü “Hediyem Kur’an Olsun” projesi kapsamında 85 ülkede 40 dil ve lehçede bastırılan 1 milyon 500 bin Kur’an-ı Kerim ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

GÜNDEM 25.01.2023, 04:35
2
Türkiye Diyanet Vakfı 85 ülkede 1,5 milyon Kur’an-ı Kerim hediye etti
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ortak yürütülen “Hediyem Kur’an Olsun” projesi kapsamında milyonlarca ihtiyaç sahibi insana 1,5 milyon Kur’an-ı Kerim ulaştırıldı. Kur’an-ı Kerim’in insanlığa gönderilen bir mucize olduğunu belirten TDV Genel Müdürü İzani Turan, her eve girmesi için gayret ettiklerine işaret etti. Turan, “Hayatları boyunca Kur’an-ı Kerim’i mushaf olarak görememiş kardeşlerimize Allah’ın kelamı Kur’an-ı Kerim’i ulaştırıyoruz. Ülkemizde hastaneler ve cezaevleri başta olmak üzere, eğitim kurumlarında, yurt dışında ise yetimhaneler, medreseler, okullar öncelikli olmakla birlikte Kur’an-ı Kerim’e ulaşamayan toplumun her tabakasındaki kardeşlerimize hayat kitabımızı hediye ediyoruz. Özellikle açlık ve yoksulluğun had safhada olduğu Afrika ülkelerinde çocuklar ‘luh’ adı verilen tahta ve deri parçaları üzerinde Kur’an-ı Kerim’i öğrenip hafızlık yapmaya çalışıyor. Bu insanlara hediye ettiğimiz Kur’an-ı Kerimler onların hem hayatını kolaylaştırıyor hem de çok mutlu oluyorlar.”

Başta Türkçe olmak üzere İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Japonca, Çince Amherice, Azerice, Bambaraca, Boşnakça, Bulgarca, Chechewa, Çince Danca, Darica, Ermenice Batı, Ermenice Doğu, Farsça, Gürcüce, Hintçe, Kazakça, Kırgızca, Kürtçe, Macarca, Malayalamca, Moğolca, Özbekçe, Portekizce, Romence, Rusça, Samoaca, Shonaca, Swailice, Tamilce, Tatarca, Ukraynaca, Uygurca ve Yorubaca olmak üzere 40 dile çevrildiğini kaydeden Turan, “2016-2022 yılları arasında yurt içi ve yurt dışı olmak üzere bastırdığımız 1 milyon 500 bin Kur’an-ı Kerim’i Türkiye ile birlikte 85 ülkede ihtiyaç sahiplerine hediye ederek yaşantılarını Kur’an eksenli şekillendirmelerine yardımcı olduk” dedi. Gelen bağışlar doğrultusunda projenin 2023 yılında da devam edeceğini belirten Turan, yıl içerisinde 300 bin Kur’an-ı Kerim dağıtabileceklerini belirtti.
ALİ EKBER / ANKARA

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı