Türkiye için yıl sonu dolar kuru tahmini! Ünlü yatırım bankası uyardı

Dolar kuru haberleri... Fransız merkezli yatırım bankası Societe Generale, Türkiye için yıl sonu için dolar kuru tahmininde bulundu. Uyarılarda bulunan analist Kalen, "Hata yapma riski artıyor" dedi.

EKONOMİ 13.09.2021, 16:50
8
Türkiye için yıl sonu dolar kuru tahmini! Ünlü yatırım bankası uyardı
Dolar kuru haberleri... Avrupa’nın finans şirketlerinden olan, Fransız merkezli yatırım bankası Societe Generale, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ‘faiz’ açıklaması sonrası Türkiye için yıl sonu dolar kuru tahmininde bulundu.

Societe Generale, Merkez Bankası’nın faiz oranlarını erken indirme hatasını yapma konusunda daha fazla risk aldığını belirterek, dolar kuru için yıl sonu tahmini verdi. Banka, Türk Lirası’nın yıl sonunda dolar kuru karşısında 8,85’e yükselebileceği tahmininde bulundu.

Yatırımcıları uyaran Societe Generale analisti Phoenix Kalen, TCMB'nin artan yurtiçi enflasyon, yüksek maliyetler ve güçlü tüketim nedeniyle politika faiz oranını yıl sonuna kadar büyük ihtimalle yüzde 19'da tutacağı görüşünü dile getirdi. 

Siyasi baskılar devam ettikçe para politikasında hata yapma riski artıyor uyarısında bulunan analist Phoenix Kalen, “Piyasalar gelecek haftalarda TCMB'nin güvenilirliğini sorgularken, oynaklık büyük ihtimalle artabilir.” dedi.

Dolar kuru yükseliş seyrine devam ederken, Türk Lirası dolar kuru karşısında 2,5 değer kaybı yaşadı. Dolar kuru gün içinde en yüksek 8,47’yi gördü. Yarın, ABD’den gelecek olan enflasyon verileri ise dolar kuru üzerinden doğrudan etki yapacak.
Merkez Bankası’nın bir sonraki para politikası toplantısı 23 Eylül'de yapılacak. Toplantıdan çıkan olan faiz kararına göre dolar kuru seyrini devam ettirecek. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı