Türkiye Kart nedir? Türkiye Kart nerede geçerli olacak, nasıl alınır?

Türkiye Kart ulaşımda tek kart uygulaması için piyasa çıkarılıyor. PTT Türkiye Kart uygulaması çalışmalarında sona geldi. Peki, Türkiye Kart nedir? Türkiye Kart nerede geçerli olacak, nasıl alınır?

EKONOMİ 11.10.2021, 15:10
26
Türkiye Kart nedir? Türkiye Kart nerede geçerli olacak, nasıl alınır?
Türkiye Kart, PTT tarafından kamuoyuna duyuruldu. Türkiye’de bütün illerde ulaşımda geçerli olacak Türkiye Kart şimdiden merak ediliyor. Peki, Türkiye Kart tam olarak nedir? Türkiye Kart nerede geçerli olacak? PTT Türkiye Kart nereden, nasıl alınır? İşte Türkiye Kart detayları…
Toplu ulaşımda ‘tek kart’ dönemi başlıyor. Türkiye Kart adıyla PTT tarafından çıkarılacak bu kart tüm Türkiye’de ulaşımda kullanılabilecek. Böylece gidilen her ilde farklı bir kart çıkarmak zorunda kalınmayacak. Örneğin Ankara’da aldığınız bir ulaşım kartını İstanbul’da kullanabileceksiniz.
Vatandaşlar, üzerinde ismi yer alan Türkiye Kart ile metro, metrobüs, vapur ve otobüslerde kullanabilecek. Türkiye Kart ilk olarak 2018 yılında atılan imza ile duyurulmuştu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye’deki belediyelere Türkiye Kart’ın tarif ettiği şema ve teknolojiyi gönderildi. Belediyeler, gerekli revizeleri tamamladığı takdirde Türki Kart kullanılabilecek.
Türkiye Kart sadece ulaşımda kullanılmayacak aynı zamanda ATM’lerde, POS’larda ve e-ticarette bu kart geçerli olacak. Banka hesabı olmayanlar cep telefon numaraları ile para transferleri gerçekleştirebilecek ve alabilecek.
Türkiye Kart, müzelerin yanı sıra milli parklarda da kullanılabilecek.
Türkiye Kart nereden ve nasıl alınacağı konusu ise merak konusu. Türkiye Kart çalışmaları halen bitmiş değil.  Türkiye Kart, PTT’nin 4 bin 600 noktasında temin edilebilecek ve  PTT’nin tüm satış ve dolum merkezlerinde kartlara dolum yapılabilecek.
Türkiye Kart hakkında konuşan PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, “Birçok belediye ile de anlaşmamızı yaptık ve teknik entegrasyonumuzu tamamlamış durumdayız. Konya'da bu işlemlere başladık. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın yapmış olduğu tüm toplu ulaşım kanallarında Türkiye Kart uygulamasının geçmesini istiyoruz. Türkiye Kart, kart yığınına ve milyonlarca lira masrafın önüne geçecek. Dünyada örnek bir teknoloji.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı