Türkiye Kent Konseyleri Platformu 28. Genel Kurulu Adana’da yapıldı

Türkiye Kent Konseyleri Platformu (TKKP) 28. Genel Kurulu Adana’da yapıldı. 11-12 Haziran günlerinde kentimizde yapılan Genel Kurul ile Platformun dönem sözcülüğü de Adana Kent Konseyi’ne geçti.

AİLE 16.06.2022, 13:10
2
Türkiye Kent Konseyleri Platformu 28. Genel Kurulu Adana’da yapıldı
Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana Kent Konseyi ev sahipliğinde yapılan Genel Kurula ülkemizin değişik yerlerinden 40 dolayında Kent Konseyi başkan ve genel sekreterleri katıldı. Adana Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer 28. Dönem Sözcülük görevini 27. Dönem sözcüsü olan Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük’ten devraldı.
Adana Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer Genel Kurul’la ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“TKKP Sözcülüğü görevini devralan Adana Kent Konseyi (AKK) kentteki çok sayıda aktörü bir araya getirmektedir. Eşitlik ilkesi içinde bir arada kentimize dair her sorun bizim ilgi alanımızdır.
Bu amaçla Adana Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz toplantıda kentimize dair önemli bir konuyu masaya yatırdık. Her genel kurulda gündeme dair sorunlardan birisini tartışan Platform, Adana’da; ‘Yerelde Sürdürülebilir Kalkınma ve Sosyal/Dayanışma Ekonomisi, Sürdürülebilir Kentler’ başlığı ile toplandı.
Adana’nın gerileyen üretim ve ekonomisinin tartışıldığı toplantının yöneticiliğini; Çağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. H. Mahir Fisunoğlu yaptı. Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı, ‘Büyümenin Sınırlarından Günümüze Dünyanın ve Türkiye’nin Durumu’ nu anlattı. Herkese Bilim Teknoloji Dergisi Yayın Yönetmeni Özlem Yüzak; ‘Sürdürülebilir Kalkınma ve Paylaşım Ekonomisi’ konusunda açıklamalarda bulundu. Teknoloji Yönetimi Danışmanı Müfit Akyos; ‘Bölgesel Üstünlüklerin İnşasında Bir Keşif Süreci: Akıllı Uzmanlaşma’ sunumu yaptı. Adana BB Genel Sekreteri- Doç. Dr. Ergül Halisçelik ise; ‘Küreselden Yerele İş Birliği İçerisinde Sürdürülebilir Kalkınma’ başlıklı sunum yaptılar. Karşılıklı soru ve yanıt olarak devam eden toplantıya katılımcılar da katkı sundu.
Genel Kurulun sonraki oturumlarında ise katılımcıların kentlerindeki sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı, deneyimler anlatıldı. Geleceğe dair ortak kararlar alındı.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı