Türkiye keyfilikle yönetiliyor!

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Divan Toplantısında konuşan Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, ülkenin öngörüsüzlükle yönetildiğini belirterek, “Bir nobranlık var, bir keyfilik var." dedi.

GÜNDEM 18.01.2022, 08:15
1
Türkiye keyfilikle yönetiliyor!
Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanlığı, Ocak ayı İl Divan Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıya katılan Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, gündemin öne çıkan konu başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomide yaşanan kötü gidişatın vatandaşı nefessiz bıraktığını belirten Aydın, “Genç işsizlik yüzde otuz nispetinde ilan edildi. Her dört üniversite mezunu gencimizden birisi işsizdir. Alım gücümüz, iyileştirmeler hangi düzeyde olursa olsun her geçen gün paramızın erimesinden ve hayat pahalılığından dolayı insanların geçimi için yetemez durumundadır.” dedi.

Kamunun ve özel sektörün büyük bir borçlanma içinde olduğunu da belirten Aydın, “Ülkemizin yaklaşık 450 milyar dolar borcu vardır. Çok kısa vadeli borç olarak Türkiye’miz 193 milyar borç ödemekle karşı karşıyadır. Bu borcu ödeyebilmek için Türkiye’nin üretim yapması icap ederdi. 20 yıldır kabul edelim ki doğru dürüst bir üretim seferberliği ortaya koyamamış, hep sıcak parayla ayaklar üzerinde durmuş, hep borç parayla ayaklar üzerinde durabilmiş, bugün insanımızın halkımızın hayatını rahatlatan hizmetleri de bu almış olduğu borç ve sıcak parayla gerçekleştirmiştir. Ama 20 yılın sonunda bunların karın doyurmadığı Türkiye’nin borcunu ödeyecek bir gelire sahip olmadığı yine en yüksek faizle dünyada tefecilerden borç almak zorunda kaldığı bir Türkiye yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yaşanılan sorunların temelinde öngörüsüz bir yönetimin olduğunun altını çizen Aydın, “Bir nobranlık var, bir keyfilik var. Kurumların ve kuruluşların bellekleri ve arşivleri tarumar edildi. Onarılması güç şekilde bütün devlet kurumları bozuldu, bozduruldu. Bütün bunlar ortaya neyi getiriyor? Bir öngörülemezlik dönemi getiriyor. Yani yarın neye uyanacağız? Bir ay sonra ne olacak? Bir yıl sonra ne olacak? Ne insanlarımız, ne iş çevreleri, ne siyasiler kestiremiyorlar. Bu kadar öngörülemezliğin, bu kadar yarın ne olacağı, bir ay sonra ne olacağının bilinemez olduğu bir Türkiye, kabul edelim ki iyi yönetilemiyordur” diye konuştu.

Ekonomi kadar hukuk alanında da büyük problemlerin yaşandığını vurgulayan Aydın, şöyle konuştu: “Yargımız maalesef içler acısıdır. İnsanlarımızı ve yargı çalışanlarımızı hukuka ve adalete güvenleri bir bütün olarak sarsılmıştır. Hata yapanların, yanlış yapanların, suç işleyenlerin yaptıklarının yanına kâr kaldığı bir Türkiye haline geldik.”

Ülkede sorunların ancak Saadet Partisi iktidarında çözüleceğinin altını çizen Aydın, “Bütün bunlar karşısında sizin, bizim, Saadet Partisi’nin sorumlulukları daha da artmakta. İşte önümüzde bu sorumluluklarımızı yerine getirebileceğimiz kısa bir dönem var. İster vaktinde olsun seçimler, ister erken olsun. Önümüzdeki seçimlerde bu tıkanıklığı Saadet Partisi olarak biz aşacağız. Bizim olduğumuz yer Türkiye’ye derman olacak. İnşallah. Bunu hep beraber yapacağız inşallah.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı