Son Dakika

Türkiye Raporu'ndan anket açıklaması: Metodlarımızı gözden geçireceğiz

Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, seçimlerine ilişkin olarak yayımladıkları anketlerde yanılmalarına ilişkin açıklama yaptı.

GÜNDEM 15.05.2023, 14:40
4
Türkiye Raporu'ndan anket açıklaması: Metodlarımızı gözden geçireceğiz
Anket sonuçları yayınlayan şirketlerden olan Türkiye Raporu 14 Mayıs seçim sonuçlarının tahmininin tutması üzerine bugün bir açıklama yaptı. Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, "Bana ve çalışma arkadaşlarıma yönelik algı yaptığımızı/para aldığımızı ima eden iftiraları kabul etmiyorum." dedi.
Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı yarışını önde bitireceğini öngören Can Selçuki, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Seçimden önce 11 ve 12 Mayıs tarihlerinde iki tane tahmin yayınladık. Her ikisinde de hata payı içinde bulduğumuz ve bulmadığımız sonuçlar var. Ancak hatalı tahmini hata payının arkasında gizleyecek değilim. Bunun muhasebesini yapıp nerede ve neden hata yapıldığına dair detaylı bilgiyi sizlerle paylaşacağım.
Ancak, biz ahlakıyla çalışan, bulduğu sonuçları aboneleri ve kamuoyuyla paylaşan bir şirketiz. Bu açıdan bana ve çalışma arkadaşlarıma yönelik algı yaptığımızı/para aldığımızı ima eden iftiraları kabul etmiyorum. Bugünden itibaren metodumuzu gözden geçirip, hatalarımızı düzelterek toplumun farklı konulardaki görüşlerini ölçmeye, anlamaya ve anlatmaya çalışmaya devam edeceğiz.”  

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı