Son Dakika

Türkiye'de internetten en çok izlenen diziler

İnternet dizileri hem Türk hem de yabancı yapımı olmak üzere farklı kategoriler ile seyircisinin karşısına çıkıyor.

AİLE 23.08.2021, 21:30
21
Türkiye'de internetten en çok izlenen diziler
Teknolojinin gelişimi ile birlikte yaşam şartlarımızda değişime uğrayan birçok aktivitenin arasında şüphesiz televizyon dizilerimizde yer alıyor. Televizyon kanallarından severek ve beğenerek takip altına aldığımız birçok diziyi, son yıllar da internet aracılığı ile de canlı TV izleme imkânı elde edebiliyoruz.
İnternetin insan hayatında büyük bir yer edinmesi ile birlikte internet aracılığı ile dizi seyretme oranlarının da oldukça yükseldiği görülüyor. Televizyon kanallarında ekrana gelen dizilerin yanı sıra popülerlik kazanan ve birçok izleyici kitlesinin merakla beklediği internet dizileri de çekilmiştir.
İnternet dizileri hem Türk hem de yabancı yapımı olmak üzere farklı kategoriler ile seyircisinin karşısına çıkıyor. Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de internet dizileri büyük bir popülerlik kazanmıştır.
Sadece internet aracılığı ile hayranlarıyla buluşan diziler, televizyon kanallarında ya da farklı bir platformda izlemek söz konusu değildir. Televizyon kanallarında yayınlanan diziler ile hemen hemen aynı oranlarda izlenme kitlesine sahip olan internet dizileri, büyük bütçe harcamaları sonucunda hazırlanmıştır. İnternet dizilerinde de televizyon dizilerinde olduğu gibi ödül alanlarda vardır.

Türk internet dizileri arasında yer alan ve başladığı günden bu yana popülerliğini koruyan 7 Yüz, 2017 yılında bu yana internet aracılığı ile izleyicisi ile buluşmaya devam ediyor. Başrollerini Belçim Belgin ve Cem Devran gibi ünlü isimlerin paylaştığı 7 Yüz, 7 tane ayrı karakterin hayat hikayelerini konu alıyor.
Dizi içerisinde bulunan 7 karakter, bazı gerçeklerle zorlu adımlardan geçerek yüzleşiyor. Oldukça macera ve keyifli dakikalara sahne alan dizi, internet dizilerinde en çok izleneneler arasında yer almayı başarabilmiş durumda.

İnternet ortamında yayınlanan dizilerin arasında, en çok adını duyuran ve hatta sosyal medya platformlarının tamamında adından söz ettirmeyi başaran dizilerin başında Adana Sıfır Bir geliyor. İnternet dizileri arasında oldukça yüksek izleyici kitlesine sahip olan dizi, Türkiye'nin Adana şehrinde geçiyor.
Başladığı günden itibaren oldukça geniş bir izleyici kitlesini kazanmayı başaran dizi, ilk yapımlarının amatör olması ile dikkatleri üzerine topluyor. Amatör yapım ile çekimleri ve senaryosu hazırlanan dizinin birçok kişi tarafından beğenilerek izlenilmesi ve takip edilmesinin üstüne, Blu TV platform aracılığı ile daha yüksek kalitede izleyicisi ile buluştu. Fenomen dizinin bu sezonda da en çok izlenen internet diziler arasında olması bekleniyor.

İnternet aracılığı izlenen dizlerin bazılarının amatör başlaması ile birlikte izleyici tarafından çok beğenilmesi, bazı internet platformlarının yapımcılığını üstlenmesi ile birlikte daha geniş bir izleyici kitlesinin olmasını sağlıyor. İnternet yapım ve yayıncılık platformlarından birisi olan Netflix, geçtiğimiz sezon yayıncılığını yapmış olduğu Atiye dizisi ile internet dizileri arasında en çok takip edilen dizi olmayı başardı.
Aynı zamanda Netflix'in ikinci Türk dizi olma özelliği taşıyan Atiye, başrol oyuncularında Beren Saat yer alıyor. Beren Saat hayranlarının büyük bir ilgi ve merak ile takip altına aldığı dizi, Türk gizem dizisi olma özelliği taşıyor.

İnternet dizilerinin yoğun olarak çoğaldığı ve internet ortamından dizi takibi yapan kişi sayısının arttığı 2018 yılında gösterime giren dizilerin başında en çok bilinen Dip dizisi geliyor. 2018 yılı itibari ile izleyicisi ile buluşan dizi, başladığı günden itibaren oldukça geniş bir izleyici kitlesine sahip.
Dizide konu olarak intihar eğiliminde olan gençlerin, bu kararlarından ne zorluklar ile ve nasıl vazgeçtiklerinin konu alınması, macera ve aksiyon dolu bir film olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz sezon macera, aksiyon kategorileri arasında internetin en çok izlenen dizisi olma rolünü Dip dizisi üstleniyor.

İnternet dizilerinde birçok dizinin yapımcılığını üstlenen Blu TV, 2018 yılı itibari ile izleyicilerini Dudullu Postası adlı dizi ile buluşturdu. Dizi severlerin büyük bir ilgi ile takip altına aldığı dizide, gerçek hayatta yaşanan ya da yaşanması ihtimal olan garip olayları konu alıyor.
Oldukça fenomen olan Dudullu Postası internet dizisinin başrol oyunculuğunda Onur Ünlü yer alıyor. Televizyon kanallarının renkli dizilerinden olan Leyla ve Mecnun dizisinden izleyicilerin hayran olduğu Onu Ünlü, Dudullu Postası dizisinde de hayranları ile buluşmaya devam ediyor. Dizi içeriği ve konusu ile internet dizilerinde geniş izleyici kitlesine sahip olan diziler arasında yer alıyor.

İnternet dizileri arasında yer alan ve başrol oyunculuğunu Ozan Güven, Serenay Sarıkaya ve Mehmet Günsür gibi ünlü isimlerin paylaştığı Fi dizisi, Puhu TV platformu aracılığı ile internet üzerinden izleyici ile buluşuyor.
Fi dizisi çıkış yaptığı günden bu yana her geçen gün takipçi ve izleyici sayısını artırarak sezonun en çok izlenen internet dizileri arasında adını duyurmayı başardı. Fi dizisi takipçileri tarafından aldığı puanlama ile 7.9 IMDb puanı ile dikkatleri üzerine topluyor. Fi dizisi internet ortamında diğer dizilere oran ile konusu ve senaryosu ile ön plana çıkıyor.

İnternet dizileri platformlar aracılığı ile seyirci ile buluşmuş olsa da dünya genelinde oldukça büyük bir takipçi sayısına sahip olan Youtube üzerinden de internet dizilerinin takibi mümkün. Youtube internet dizileri arasında en çok izlenen dizilerin başında Görünen Adam geliyor. Dizi izlenme oranı ve puanlama oranı oldukça yüksek olan Görünen Adam, fantastik bir senaryo ve konuyu işlemesi ile dikkatleri topluyor.
Ayrıca Youtube aracılığı ile dizinin takipçileri canlı TV izle imkânı da elde edebiliyor. Dizinin sıkı takipçileri ara ara düzenlenen bu imkanları kaçırmıyor. İnternet dizilerinizi hem bilgisayarınızdan hem de akıllı telefonlarınızdan canlı olarak izlemek için https://canlitv.center/hd linkine tıklayarak destek alabilirsiniz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı