Türkiye'den Hamas'ın Esad ziyaretine destek

Halil El-Hayye'nin başkanlığındaki Hamas heyeti, geçtiğimiz günlerde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı ziyaret etmişti. Türkiye'nin söz konusu ziyaret noktasında Hamas'a destek verdiği öğrenildi.

GÜNDEM 21.10.2022, 10:30
1
Türkiye'den Hamas'ın Esad ziyaretine destek
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad geçtiğimiz günlerde Filistin direniş hareketlerinin temsilcilerini Şam'da ağırlamıştı. Hamas liderlerinden Halil El Hayye ve beraberindeki heyet, Beşar Esad'ı Şam'da ziyaret ederken söz konusu görüşmede İslami Cihad lideri Ziyad En-Nehhale de hazır bulunmuştu. Hamas basta olmak üzere Filistin direniş hareketlerinin Esad'a yönelik ziyaretine Türkiye ve Katar'ın destek verdiği ortaya çıktı.

Beşar Esad'ı ziyaret eden Hamas lideri Halil El-Hayye görüşme sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Görüşmenin sıcak bir havada geçtiğini kaydeden El-Hayye, ziyaretin bölgedeki işgal projelerine karşı direniş ruhunun yenilendiğinin göstergesi ve bölgeyle ilgili işgal projelerine bir red olduğunu dile getirdi. Hamas lideri Halil El-Hayye, bir muhabir tarafından kendisine sorulan "Katar ve Türkiye Şam’a gitmenize karşı çıkmadı mı?" sorusunu da cevaplandırdı. El-Hayye, cevabında"Hayır, tam tersi destek olup teşvik ettiler" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı