Türkiye’miz her alanda dibe vuruyor

Saadet partisi kadın kolları başkanı Nurgül Beytiye Ekinci, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 27.08.2022, 07:55
5
Türkiye’miz her alanda dibe vuruyor
Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Nurgül Beytiye Ekinci, düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ekinci, iktidarın Türkiye’yi iflasa sürüklediğine dikkat çekerek, “Erdoğan iktidarının akıl dışı politikaları nedeniyle Türkiye’miz, her alanda dibe vuruyor. İktidarın yönetim tarzıyla da tıpkı batmakta olan Titanik gemisini andırıyor” dedi.
Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Nurgül Beytiye Ekinci, düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz haftalarda Gaziantep ve Mardin’de peş peşe yaşanan trafik kazalarında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet ve ailelerine de sabır dilerken, Rize’de meydana gelen bir başka kazada yaralanan vatandaşlara da acil şifa dileklerini iletti.  İktidarın yönetim yaklaşımlarının vatandaşları ekonomik olarak zora soktuğuna değinen Ekinci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Eğer 8 yıl öncesi asgari ücretle aldığın yumurtadan, aldığın sütten, aldığın peynirden, aldığın ekmekten bugün daha az alıyorsan bize oy verme” sözlerini hatırlatarak, “Ocak 2021’deki asgari ücret ile bin 883 tane ekmek alınırken, Ocak 2022 asgari ücreti ile bin 214 ekmek alınabiliyor. Yine sizlere birkaç rakam vermek istiyorum.  Zeytin 1 kg 2008 ile 2022 arasında fiyat artışı 20 kat, peynir 11 kat, ekmek 11 kat, salça 14 kat artış göstermiş. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Çay simit hesabı yapıp mutfağın patronu siz kadınlarsınız’ diyordu, lakin mutfak yangın yerine döndü ve mutfağın patronu olan biz kadınlar diyoruz ki; ekonomiyi batırdınız. Allah rızası için bu milletin ve kendi iyiliğiniz için, iktidarı bırakın” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların geçim sıkıntısı ile ayakta kalmaya çalıştığını belirten Ekinci, yaklaşan eğitim-öğretim yılı öncesinde eğitim masraflarının da arttığını ifade ederek, “Yakın zamanda okullar açılacak. İnsanımız kadın-erkek çalışsa bile kara kara çocuklarının eğitim masraflarını nasıl karşılayacağını düşünüyor. Çünkü masraflar maaşlardan daha hızlı ve daha fazla zamlanıyor. Bir markette, bir kırtasiyede bulunan etiketler en fazla bir hafta dayanıyor. Her etiket günden güne, haftadan haftaya yerini daha zamlı etiketlere bırakıyor. Sesleri size ulaşmıyor olabilir ama bizler; kırtasiye şöyle dursun, kantine gidemediğini söyleyen çocukların sesini duyduğumuzda yüreğimiz parçalanıyor. Hadi muhalefet yalan söylüyor. Esnaf yalan söylüyor. Emekli yalan söylüyor. Sokaktaki vatandaş yalan söylüyor. ‘Ben kitap alamıyorum, soru bankası alamıyorum, roman alamıyorum’ diyen çocuk da mı yalan söylüyor! ‘Ben okulda karnımı doyuramıyorum’ diyen çocuk da mı yalan söylüyor? Şunu da kabul edin; siz bu ülkede çocuklardan eleştiri alan ilk iktidarsınız. Ülkemizi kötü yönettiğinizi kabul etmek için başka bir kanıta ihtiyacınız yoktur diye düşünüyoruz” dedi.

Mevsimlik işçilerin sorunlarına da değinen Ekinci, mevsimlik işçilerin hükümetten haklarını talep ettiklerini belirterek, “Bir aile düşünün; geçimini sağlamak için yıl içerisinde iş neredeyse kadın, erkek, yaşlı, genç çoluk çocuk o bölgeye göç etsin. Peki bunca emeğinde karşılığı ne? Asgari ücretin altında bir ücret, sağlık güvencelerinden ve sosyal haklardan yoksunluk, kalacak yer itibarıyla çadır yaşamı, hatta çocukların eğitimden mahrumiyeti! Çoluk çocuk kadın erkek bütün bir ailenin çalıştığı; fakat buna rağmen bırakın konforu, bırakın geçinmeyi, insan hakları bakımından sağlık ve eğitim hakkından bile mahrum kaldığı bu dönemin yöneticileri siz değil misiniz? Başta kadınlar olmak üzere bütün mevsimlik tarım işçileri siz devlet yöneticilerinden haklarını talep ediyor” diye konuştu.

Saadet Partisi’nin sorunları çözeceğini ifade eden Ekinci, yaşanılan yoksulluk sorununun asıl sebebinin yolsuzluk olduğunun altını çizerek, “Bugünkü karamsar tablonun sebebi; adaletsiz gelir dağılımıdır, kaynakların betona gömülmesidir, rüşvettir, ranttır, israftır. Yani bugünkü karamsar tablonun mimarı AK Parti’dir! Bizler bu karamsar tabloyu, Saadet Partimizin umut veren politikalarıyla değiştireceğiz. Kaynakları üretime aktaracağız. Desteği yandaşlara değil, vatandaşlara vereceğiz. Tarımda, besicilikte, fabrikada ya da teknolojide üreten kim varsa; iktidar olduğumuzda bilecek ki devletim bu işin başından sonuna kadar benim yanımda! Bizler üretenin en büyük destekçisi olacağız. Yani halkın yanında olacağız” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı