Türkiye’nin desteği Keşmir’e güç veriyor

Stratejik Düşünce Enstitüsünde gerçekleştirilen “Keşmir” konulu konferansta konuşan Pakistan Ankara Büyükelçisi Qazi, Keşmir meselesi konusunda Türkiye’nin verdiği desteğe teşekkür etti.

GÜNDEM 27.07.2022, 06:50
6
Türkiye’nin desteği Keşmir’e güç veriyor
Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Sajjad Qazi, Stratejik Düşünce Enstitüsünde gerçekleştirilen “Keşmir” konulu konferansta konuştu. Keşmir’de uluslararası hukuk ve insanlık değerlerinin çiğnendiğini ifade eden Qazi, “ Hindistan hükümeti, bölgenin demografik yapısını değiştirmek amacıyla aldığı yasadışı önlemleri durdurmalı. Keşmirli gençleri yargısız infazla öldürmeyi bırakmalı. Yasadışı biçimde gözaltına alınan Keşmirli gençleri ve siyasi liderleri serbest bırakmalı. Keşmirlilerin ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarında belirtildiği gibi Birleşmiş Milletler gözetimi altında yapılacak adil ve tarafsız bir plebisitle kendi vazgeçilmez haklarını kullanmalarına izin vermelidir” dedi.

* Türkiye’nin Keşmir konusundaki duyarlılığı için teşekkürlerini de sunan Büyükelçi Qazi, “Türk desteği ve dayanışması Hint işgalindeki Cammu ve Keşmir’de ezilen milyonlarca kişi için büyük bir güç kaynağıdır. Bu destek Keşmirlilerin onların kendi kaderlerini belirleme haklarını gerçekleştirmeleri yolunda önemli bir katkı sunuyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı