Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na saldırı! Açıklama geldi

Gelen son dakika haberi bilgisine göre, Dışişleri Bakanlığı, bu sabah saatlerinde Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na yönelik bir saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu.

DÜNYA 27.07.2022, 12:40
3
Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na saldırı! Açıklama geldi
Gelen son dakika haberi bilgisine göre, Musul Başkonsolosluğumuza bu sabah saatlerinde bir saldırı gerçekleştirildi. Bakanlıktan konuya ilişkin ilk açıklama geldi.  Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Musul Başkonsolosluğumuza 27 Temmuz sabah saatlerinde bir saldırı gerçekleşmiştir. Can kaybı yaşanmayan bu saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve sorumluların biran önce adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz. Irak makamlarını diplomatik ve konsüler temsilcilikleri koruma sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz.
Ülkemizin haksız şekilde itham edilerek hedef gösterildiği bir dönemde, Irak makamlarının çağrısı üzerine düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısı sırasında bu saldırının gerçekleşmiş olması da vahim ve düşündürücüdür.
Bu vesileyle Irak makamlarına, terörle mücadeleye odaklanmaları ve toprakları üzerinden komşu ülkelere ve diplomatik temsilciliklere tehdit oluşturan terör mevcudiyetlerine son vermeleri çağrımızı bir kez daha yineliyoruz.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı