Son Dakika

Türkiye'ye bir aşı müjdesi daha! Sputnik V ne zaman kullanılacak?

Sinovac ve Biontech aşılarından sonra Türkiye'de koronavirüse karşı sürdürülen aşılama çalışmalarında Rusya'nın Sputnik V aşısı da devreye giriyor. İşte aşının ilk kullanılacağı tarih...

SAĞLIK 16.06.2021, 14:20
11
Türkiye'ye bir aşı müjdesi daha! Sputnik V ne zaman kullanılacak?
Türkiye'de koronavirüse karşı sürdürülen aşılama çalışmalarında Rusya'nın Sputnik V aşısı kullanıma giriyor.
Pandemi ile mücadelede aşılama çalışmaları hız kazanırken, Çin'in Sinovac ve Almanya'nın Biontech aşılarından sonra Rusya'nın Sputnik V aşısı da Türkiyede devreye giriyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğmiz günlerde yaptığı açıklamada 30 milyon doz Spuntik V aşısının haziran ayı sonuna kadar Türkiye'ye teslim edileceğini duyurmuştu.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Savaşçı, Sputnik V aşısının ilk partisinin Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Pazartesi günü ülkemize giriş yapan aşı Sputnik V aşısıydı. Hem aşı çeşitliliği hem de aşı miktarı anlamında hiçbir sıkıntımız yok şu anda. Rus aşısının da koruyuculuk oranı çok yüksek, yüzde 97 oranında. 'Adenovirüs' dediğimiz ayrı bir mekanizma ile bağışıklık oluşturuyor. İncelemeler 10-15 sürüyor. Aşı bu hafta geldiği için 2 hafta içinde Sputnik aşısı uygulamaya girmiş olacak" dedi.
 Doç. Dr. Ümit Savaşçı, Sputnik V aşısının 2 hafta içinde uygulamaya girmiş olacağını belirterek, "Rus aşısının da koruyuculuk oranı çok yüksek, yüzde 97" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı