Türkiye'ye uçak gönderen 4 ülkenin ismini saydı

Manavgat'ta orman yangınlarından etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye yardım elini uzatan ülkeleri de açıkladı.

GÜNDEM 01.08.2021, 00:25
16
 Türkiye'ye uçak gönderen 4 ülkenin ismini saydı
Türkiye'yi günlerdir esir alan orman yangınları halen devam ederken farklı ülkelerden de yardım teklifleri de geliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'nın Manavgat ilçesinde çıkan ve henüz kontrol altına alınamayan yangın ile ilgili bilgi almak üzere bölgeye gitti. Uçakla havadan inceleme yapan Erdoğan, yangından zarar gören bölgelere giderek durumu olay yerinde de inceledi.
Türkiye'ye yardım elini uzatan ülkeleri açıklayan Erdoğan, "Orman teşkilatımızdan 21 binden fazla personel sahadadır. Uçak konusundaki sıkıntıların ana sebebi THK'nın filosunu yenileyememiş olmasıdır. Ukrayna,  Rusya,  Azerbaycan ve son anda  İran'dan gelen uçaklarla sayımız artmıştır. Yangınların hızla tespiti ve büyümeden söndürülmesi konusunda bize büyük avantaj sağlamıştır." ifadelerini kullandı.
Öte yandan yangınlarla ilgili diğer ülkelerden sosyal medyada dayanışma ve geçmiş olsun mesajları paylaşıldı. Twitter'da #PrayForTurkey (Türkiye için dua et) etiketi, yarım milyon ileti ile en çok konuşulanlar arasına girdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı