Türkiye'yi sarsan skandal! Milyonların verileri o sitede afişe edildi

Son dakika... Milyonlarca vatandaşınverileri internette bir sitede afişe edilmeye başlandı. Sitede siyasilerinden, ünlülere kadar milyonlarca kişinin bilgilerine rahatlıkla ulaşılabiliyor.

GÜNDEM 09.06.2023, 15:20
3
Türkiye'yi sarsan skandal! Milyonların verileri o sitede afişe edildi
Türkiye sarsan veri sızıntısı rezaleti... Türkiye’de milyonlarca vatandaşın verileri resmen afişe oldu. Skandal rezalettin boyutu ise sanılandan daha büyük. Milyonlarca vatandaşın T.C. No, telefon, adres ve tapu bilgileri internette bir sitede yayınlanıyor. 
Bir internet sitesinde yayınlanan bilgiler içerisinde, sorgulama yapılarak kişilerin anne, baba isimlerine, T.C. kimlik numaralarına, telefon numarasına, akrabalarının bilgilerine ve hatta şahsın annesinin TC kimlik numarasını dahi ulaşılabiliyor.
Halk TV’nin iddiasına göre, verileri 'S**Paneli.Org' isimli bir internet sitesi üzerinden afişe edilmiş durumda. Sitede pek çok siyasinin de bilgileri yer alıyor. 
Ele geçirildiği düşünülen söz konusu bilgilere ilgili siteye ücretsiz üyelik karşılığı ulaşılırken tapu ve diğer özel bilgiler için ise site ücretli üyelik isteniyor.
Sunucu Şule Aydın iddiaya ilişkin, “Sorgu paneli isimli bir sitede, Türkiye'de yaşayan herkesin TC kimlik bilgisi, telefon numarası, adresi, ücretsiz üyelik karşılığında kolayca bulunabiliyor. Tapu ve diğer bilgiler ücretli üyelik karşılığında bulunabiliyor. Siteye e-mailinizle üye olabiliyorsunuz. Çok ciddi bir güvenlik riski söz konusu” ifadelerini kullandı.
Konuyla ilgili resmi kurumlardan halen bir açıklama yapılmazken benzer durumla geçtiğimiz aylarda da karşılaşılmış yapılan açıklamalarda böyle bir durumun söz konusu olmadığı savunulmuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı