Türkiye'yi trolleyen Durmuş Yılmaz'dan 'Lütfi Elvan gidecekti' özrü

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz dün yaptığı paylaşımda Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın görevden alınacağı söylemişti. İddialar sonrası Resmi Gazete çöktü, Durmuş Yılmaz özür diledi.

GÜNDEM 20.11.2021, 15:20
7
Türkiye'yi trolleyen Durmuş Yılmaz'dan 'Lütfi Elvan gidecekti' özrü
İYİ Parti Ankara Milletvekili ve Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz, dün TBMM Meclis Bütçe Komisyonu'nda “Bu gece saat 00.00 da Resmi Gazeteyi takip edin, ekonomi açısından olağanüstü bir şey olacak.” dedi. Yılmaz’ın ifadelerini HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu sosyal medyadan paylaşmıştı.
Türkiye’de ekonominin çıkmaza girdiği dolar ve altın fiyatlarının yeni zirvelere çıktığı süreçte, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Merkez Bankası hakkındaki iddialar sonrası Türkiye'nin merakla beklediği Resmi Gazete'de bu konulara ilişkin değişiklikler yer almadı.
İYİ Partili Yılmaz, dün akşam Resmi Gazete yayınlanmadan önce yaptığı “Sizleri bugün cuma dolayısıyla bu gece 12.00’den sonra teyakkuza davet ediyorum, Resmi Gazete’yi takip etmenizi tavsiye ediyorum” paylaşımını alıntılayarak sosyal medya platformu Twitter hesabından özür mesajı paylaştı.
Durmuş Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:
“Herhangi bir kulis bilgim ve duyumum yoktu. Sadece bugüne kadar Merkez Bankası yönetiminde yapılan değişikliklerin piyasaların kapalı olduğu hafta sonu gece saat 12.00'den sonra yapıldığı; hafta içinde Sayın Hazine ve Maliye Bakanı’nın Para politikası hakındaki duruşuna, ifadelerine, Sayın Erdoğan’ın grup toplantısında verdiği tepkiden hareketle, Bakanın hafta sonu piyasaların kapalı olduğu bir zamanda görevden alınacağı öngörüsünde bulundum. Öngörüm gerçekleşmedi. Yanıldım. Özür dilerim.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı