Türkkan'dan Erdoğan'a tepki: Şantaj var, tehdit var, azmettirme var

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

SİYASET 26.05.2021, 15:20
4
Türkkan'dan Erdoğan'a tepki: Şantaj var, tehdit var, azmettirme var
İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti lideri Meral Akşener’i Rize ziyareti üzerinden hedef alan sözleri için ‘suç itirafı ve ifadelerinde şantaj var, tehdit var, azmettirme var” diye konuştu.
Türkan, İYİ Parti grup toplantısında “Ben Rize’nin geliniyim” diyen Meral Akşener’in Rize İkizdere ilçesinde yaptığı esnaf ziyaretini gündemine alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Yine dua et ki gelin hanıma çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere yetmedi, Çayeli’ne gittin. Orada da gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler…” ifadeleri kullanmasına tepki gösterdi.
Erdoğan'ın sözleri için ‘suç itirafı’ açıklaması yaparak erken seçime işaret eden Türkkan, şunları söyledi:
“Sayın bugün TBMM kürsüsünden kendi suçunu itiraf etmiştir. İfadelerinde şantaj var, tehdit var, azmettirme var. Kiminle yaptı? Oradaki çapulcularla çetecilerle. ‘Türkiye’yi çetelerinden kurtaracağım’ diyen adamın çetelerin ağzıyla konuşması nasıl mümkün oluyor? Siz hem çetecilerin ağzıyla konuşacaksınız, çetecilere azmettireceksiniz. Sonra ‘Türkiye’yi çetelerden temizleyeceğiz’ diyeceksiniz, hadi oradan…
Biz bu memleketin 81 vilayetine birden gideriz. Bildiği kim varsa hepsini göndersin. Bende buradan hodri meydan diyorum. Bu isler öyle tehditle, şantajla olmaz. Bir de bir cumhurbaşkanına bu ifadeler yakışıyor mu? Bir partinin genel baskanını tehdit etmek hangi demokrasiyle yönetilen ülkede mümkün? Saray ve şürekâsı ülke için ciddi güvenlik sorunu haline gelmiştir. Bu ülke Saray ve şürekâsının elinden kurtarılmazsa ayni Venezuela gibi olur. Bir an önce o yüzden erken seçimin yapılması gerekiyor. Sadece bu bile erken seçimin yapılması için çok önemli bir gerekçedir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı