TÜRKŞEKER böyle yağmalanmış! Alelacele satışa çıkarıldı

TÜRKŞEKER TARIM’ın, 2021 yılında alınan 8 kişilik elektrikli golf aracını daha garanti süresi dolmadan TÜRKŞEKER Genel Müdürü Alkan’ın görevden alındığı gün alelacele satışa çıkarması dikkat çekti.

GÜNDEM 12.06.2022, 13:20
1
TÜRKŞEKER böyle yağmalanmış! Alelacele satışa çıkarıldı
TÜRKŞEKER’in Ankara Şeker Fabrikasının yerleşkesine yaptırdığı serada gelen ziyaretçileri gezdirmek için elektrikli golf arabası alındığı ortaya çıktı. 2021 yılında Mücahit Alkan döneminde alınan elektrikli golf arabası, daha garanti süresi bitmeden Mücahit Alkan’ın görevi bıraktığı gün alelacele satışa çıkarıldı. İhalede elektrikli golf arabasına talipli çıkıp çıkmadığı ve kaç liradan satıldığı ise bilinmiyor.

TÜRKŞEKER’in Kasım 2021 verilerine göre zararı 7 milyar liraya çıkarken, görevden alınan Türkşeker Genel Müdürü Mücahit Alkan’ın kurumun kaynaklarını hoyratça kullanması ise dikkat çekmişti. Elektrikli golf arabası ise kurum imkanlarının kendi zevki için nasıl talan edildiğini göstermesi açısından güzel bir örnek teşkil etti.

Sözde TMO gibi hububat başta olmak üzere bir çok gıda ürününde piyasaları regüle etmesi için kurulan TÜRKŞEKER TARIM, görevden alınan Mücahit Alkan’ın akçeli işlerinin istediği gibi döndürülebileceği, bir işletme haline gelmişti. Düşünün düne kadar TÜRKŞEKER’in doğrudan sattığı şeker, küspe, melas gibi ciddi bütçeli satışların neredeyse tamamı hiçbir kontrol ve denetim mekanizmasının işlemediği TÜRKŞEKER Tarım üzerinden yapılmaya başlanmıştı. Regülasyon amaçlı çiftçiden alınan arpa, buğday, nohut gibi ürünler de yine yandaş firmalara hiçbir duyuru ve ilana çıkılmadan peşkeş çekilmişti.

TÜRKŞEKER TARIM, TÜRKŞEKER’den alarak sattığı şekerin parasını bile zamanında ödemediği ortaya çıktı. Mevcut durumda TÜRKŞEKER TARIM’ın, TÜRKŞEKER’e şeker satışından dolayı yaklaşık 150 milyon lira borcu bulunduğu kaydediliyor. Yine aynı şekilde şeker fabrikalarında üretilen küspenin de TÜRKŞEKER TARIM üzerinden Konyalı bir firmaya verildiği ve bu firmanın satışını yaptığı küspe parasının tahsil edilemediği için mahkemelik olduğu ifade ediliyor.

TÜRKŞEKER TARIM’ın 6 Haziran tarihli elektrikli golf arabası satış ihale ilanı, TÜRKŞEKER ve TÜRKŞEKER TARIM’da yaşanan keyfiliği, israfı ve talanı gözler önüne serdi. Kepazeliğin ortaya çıkmasını önlemek için olsa gerek 2021 yılında alınan elektrikli golf arabası, garanti süresi bile dolmadan tam da Mücahit Alkan’ın görevden ayrılacağı gün alelacele satışa çıkarıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı