Son Dakika

TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu'ndan SEK Süt’e süt satmayın çağrısı

TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu'ndan SEK Süt’e süt satmayın çağrısı gelirken süt üreticilerine "Tepkinizi koyun, ticari ilişkinizi kesin, ben kestim" diye seslendi.

EKONOMİ 01.10.2022, 00:20
1
TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu'ndan SEK Süt’e süt satmayın çağrısı
Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkan Sencer Solakoğlu, bütün süt üreticilerini, Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı’nın sahibi olduğu SEK Süt ile çalışmayı bırakarak tepkisini ortaya koymaya davet etti. Kendisinin şahsen SEK ile olan ticari ilişkisini kestiğini belirten Solakoğlu, “Sektörü baltalayan insanlara sütünüzü satmayın. Onlar gitsin nerden bulursa bulsunlar sütlerini” dedi.
TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda büyükbaş hayvancılık yapmanın imkansız hale geldiğini kaydetti. Maliyetlerin uçtuğunu, silaj fiyatına, enerji, yeme yine zam geldiğini dile getiren Solakoğlu, şunları kaydetti:

Sektörün artık kabuk değiştirmeye başladığını ve Ulusal Süt Konseyi’nin parçalandığını kaydeden Solakoğlu, piyasada süt darlığı olduğunu ve kimsenin zararına sütünü satmaması gerektiğini ifade etti. Piyasadaki süt darlığından dolayı Ulusal Süt Konseyi’nin belirlediği referans fiyatın üstünde sütün satılmaya başladığına işaret eden Solakoğlu, şunları kaydetti:

Solakoğlu, Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı’nın bir televizyon kanalında süt fiyatları ile ilgili yaptığı değerlendirmeleri de hatırlatarak, süt üreticilerini Harun Çallı’nın sahibi olduğu SEK Süt ile çalışmayı bırakarak tepki göstermeye davet etti.
Solakoğlu, şunları kaydetti: “Artık şikayet etme, kahvede durum değerlendirmesi vakti geçti! Ulusal Süt Konseyi başkanı Harun Çallı, süt üreticilerinin maliyet baskılarına ilişkin açıklamalarına itiraz ediyor. Verdiği demeçte ‘Mevcut tavsiye fiyatı yeterli olmayabilir ancak üreticiler de zarar etmez’ dedi ve ucuz kredileri çiftçiler için olası bir destek kaynağı olarak gösterdi! Bunu söyleyen Harun Çallı USK başkanı. Tavsiye fiyatını belirleyen kurumun başındaki zat. Kendisi patron. SEK sütü satın alan patron. Yani süt fiyatını belirleyen USK başkanı. Güler misin ağlar mısın! Ben şahsen SEK ile ticari ilişkimi kestim. Bence üreticilerin SEK ile çalışmaması ve tepkisini koyması gerek"
“Sanki gıda enflasyonunun tüm sebebi bizmişiz gibi. Devlet politika belirledi. Ne dedi? Türk Lirası fazla değerli. Faiz düşürdü ve TL değerini düşürdü. Hedef ne idi? Daha fazla ihracat ve büyüme. Tamam hükümet politikası böyle; peki ama bu politikanın sonucunda süt üreten bizim günahımız ne idi? TL değer kaybetti... eee... tüm girdilerimiz dolara bağlı. Tohum fiyatı dolara endeksli, gübre fiyatı, mazot, elektrik yani tarlada yetiştirdiğimiz ürünler bile dolara endeksli. Kesif yemin yarısı ithal, yani dolara endeksli. EEEEE????  Ya biz üreticinin günahı ne? Tüm bu kararlar sonrası gıda fiyatı artınca sanki biz suçlusu gibi süt fiyatını baskılıyorlar!”
“An itibarı ile Güney Marmara süt fiyatı 8,70 oldu ve üretici bu fiyatı yeterli bulmuyor. Alıcı var piyasada. Özellikle son dönemde yine faaliyete giren YÖRSAN süt arıyor ve bu fiyatları vermeye hazır. Arayın konuşun göreceksiniz. Şimdi ne oldu? Dediğimiz oldu. USK parçalandı. Fiyat yine sahada belirlenir oldu. Kim kaybetti? tüm sektör, tüketiciler ve en önemlisi devlet elindeki kontrolü kaybetti. Yapmayın dedik yalvardık ama dinlemediler. Bu ülkenin üreticisine verdikleri zararın telafi edilmesi uzun zaman alır. Piyasada süt darlığı var. Kimse zararına ürün vermesin, vermek zorunda değil. Birleşin ve pazarlık yapın ve bence sektörü baltalayan insanlara sütünüzü satmayın. Onlar gitsin nerden bulursa bulsunlar sütlerini” 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı