Tütün yasağı protestosu MHP'de toplu istifayı beraberinde getirdi

Adıyaman'da tütün yasağını protesto edenlerin tutuklanmasıyla süren olaylarda yeni bir gelişme yaşandı. Tutuklananlar arasında MHP’li meclis üyesinin de yer alması sonrası MHP'den istifalar geldi.

GÜNDEM 13.07.2021, 14:00
18
Tütün yasağı protestosu MHP'de toplu istifayı beraberinde getirdi
Adıyaman’da “tütün yasağı” protestoları sonrası 10 üretici tutuklandı. Tutuklanan çiftçiler arasında MHP’li belediye meclis üyesi de bulunuyordu. Tütünüyle ünlü Çelikhan ilçesinde yaşanan olaylar MHP’de toplu istifa getirdi.
2019 yerel seçimlerinde MHP’den Çelikhan Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yaylagül beş kişi daha tepki olarak MHP'den istifa etti. Tütün operasyonunda tutuklananlardan birinin de MHP’li belediye meclis üyesi Mustafa Sonkaya olduğunu bildiren Yaylagül, “50 yıllık tütün üreticisi olan 66 yaşındaki Abdurrahman amcayı dahi hapisle tanıştırmak isteyen bu denli kararlara karşı yanımızda durmayan partimiz MHP'den topluca istifa etmiş bulunmaktayız.” dedi.
Yalyagül ve MHP’den meclis üyesi seçilen Selim Tokgöz ile il genel meclisinin MHP’li adayları Mehmet Horuz, Mustafa Üzümcü, Mustafa Yaylagül ve Mehmet Sait Akgün’ün istifa ettiği bildirildi.

MHP'de istifa edenler adına açıklama yapan Mustafa Yaylagül, “Sevgili Çelikhanlılar, değerli tütün üreticisi vatandaşlarımız” diye seslenerek başladığı açıklamasında şunları söyledi:
“Bilindiği üzere tütün satışına getirilen hapis cezasını içeren kanun sebebiyle geçtiğimiz günlerde ilçemizin onurlu vatandaşları tarafından onuru, namusu ve şerefi olan ekmeğini yani tütününü korumak amacıyla bir dizi protestolar gerçekleştirilmiş ve haklı isyanlarını gerekli mercilere duyurmak için, çocuklarının geleceği için, ekmeğine uzanan ellere tepki mahiyetinde eylemler içerisinde bulunulmuştur. Sahipsiz memleketimizle maalesef çözüm yönünde uzlaşmak yerine gözaltılar gerçekleştirilmiş ve bu sabah itibarıyla 10 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiğini üzüntüyle öğrenmiş olduk.
Bunlardan üçünün Çelikhanlı tütün üreticileri olduğunu da hatırlatmak isteriz. Tutuklananlardan birinin de halk tarafından seçilmiş olan MHP belediye meclis üyemiz Mustafa Sonkaya olduğunu belirtmek isterim. 50 yıllık tütün üreticisi olan 66 yaşındaki Abdurrahman amcayı dahi hapisle tanıştırmak isteyen bu denli kararlara karşı yanımızda durmayan, Çelikhan halkını yalnız bırakan 2019 yerel seçimlerinde aday olarak bulunduğumuz hükümetin ittifak ortağı partimiz Milliyetçi Hareket Partisi'nden il genel meclis üyesi adaylarımız Mustafa Üzümcü, Mehmet Horuz, belediye meclis üyemiz Selim Tokgöz ve diğer üyelerimiz ile beraber topluca istifa etmiş bulunmaktayız. Her zaman, her şartta ve her yerde halkımızın yanında olduğumuzu ifade ediyor halkımıza saygılarımızı sunuyoruz. Güzel günlerde buluşmak ümidiyle...”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı