Ücretli ve özel sektör öğretmeni için çalışma yok

Son 20 yılda 100 binin üzerinde öğretmen açığı oluşurken, iktidar bu sene 20 yılda yapılan atamaların tek seferde yapılan en yükse atama gerçekleştirilecek.

EĞİTİM 27.04.2023, 04:35
5
Ücretli ve özel sektör öğretmeni için çalışma yok
Gerçekleştirilecek atamaya ilişkin açıklama yapan MEB Bakanı Mahmut Özer, ücretli öğretmenler ve özel sektör öğretmenlerine ilişkin bir çalışma olmadığını belirtirken, herkesin KPSS’ye gireceğine dikkat çekti. Öğretmenler ise tepki gösterdi. İktidarın uyguladığı eğitim politikaları ile sürekli değiştirdiği eğitim sistemi öğretmenleri mağdur etmeye devam ediyor. 20 yıldır iktidarda olan AK Parti, bu sene yapacağı öğretmen atamasında tek seferde 45 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurarak, son 20 yılda ki en yüksek rakamı açıklarken, Bakan Özer’in yaptığı açıklamalar ise öğretmenlerin tepkisini çekti.

Bakan Özer’in ücretli öğretmenler ile ilgili açıklamalarını kınadıklarını ifade eden Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği Başkanı Levent Atasoy, 90 bin öğretmenin ücretli öğretmen olarak çalıştıklarını belirterek, “Devletimiz her alanda tecrübe sahibi kişilere kadro verirken emektar 10-15 bin ücretli öğretmenin Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde çalışmalara dahil edilmeyişi kabul edilebilir değildir. Ücretli öğretmenler, yıllardır emek verip çalışmalarına devam ediyor, emeklilik hayallerine bile ulaşamıyor. Bu öğretmen arkadaşlarımız bu saatten sonra ne is yapabilirler. Bu kişilere bu hak mağduriyetlerinden ötürü iade-i itibarlarının verilmesi adına kadronun verilmesi elzemdir. Bunun başka bir çözümü yoktur” dedi.

Seçim sebebiyle her alanda kadro verildiğini hatırlatan Atasoy, emektar ücretli öğretmenlerin bu çalışmalar dışı bırakılmasına ve özlük hakları başta olmak üzere birçok alanda mağduriyetlerine ilişkin düzenleme yapılmamasının yanlış bir hareket olduğunu belirtti. Atasoy, “İvedi bir şekilde bu mağdur kesimin sesinin duyulması gerekmektedir. Ücretli Öğretmenler hala asgari ücret altında hiçbir statüsü olmadan çalışmaya devam ediyor. Bu gerçekten eğitim adına öğretmenlik mesleği adına utanç vericidir. Ücretli öğretmenler ve temsil ettikleri dernekler olarak mücadelemize statü ve kadro hakkinin bize iadesi olana kadar devam edeceğiz. Ücretli öğretmenler çözüm bekliyor. Bu çözüm seçimden önce hemen simdi olmalıdır. Sabırla bekledik artık çözüm vaktidir. 29 Nisan'da tekrar sesimizi duyurmak için kitleler halinde Ankara'da alanda olacağız. Yetkililerin sesimizi duymasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Özer’in açıklamasına bir diğer tepki ise Özel Sektör Öğretmenleri Sendikasından geldi. Sendika tarafından yapılan açıklamada Bakan Özer’in atama isteyen öğretmenlere KPSS’yi işaret etmesine tepki gösterilirken, “Bakan beyin yaptığı açıklama bir Millî Eğitim Bakanı olarak sapla samanı ayırmadan özensizce yapılmış bir açıklamadır. Bir kez olsun MEB'in öğretmenleri olan özel sektör eğitim emekçilerini temsil eden Özel Sektör Öğretmenleri Sendikasını bir görüşme ile kabul edip dinleseydi, sendikanın bütün özel sektör öğretmenleri için değil; tamamen çaresiz, evsiz, işsiz kalmış depremzede öğretmenler için koşulsuz kadro istediğini öğrenmiş olurdu” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı