Uçurumdan yuvarlanan Rus turist yaralı halde bulundu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde spor amaçlı gezinti yaptığı dağlık alanda kaybolan Rus polis İvan Aratskii, polis ve arama kurtarma ekipleri tarafından yaralı olarak bulundu.

ÇEVRE 16.09.2021, 00:15
9
Uçurumdan yuvarlanan Rus turist yaralı halde bulundu
Tatil için Türkiye'ye gelen İvan Aratskii, İçmeler Mahallesi'nde tatil yaptığı otelin arkasında ormanlık alanda spor amaçlı gezintiye çıktı.
Otel yetkililerinin turistin otelde olmadığını fark ederek kamera kayıtları incelemesi sonucunda ormana gittiği anlaşılan Aratskii için kayıp ihbarında bulunuldu.
AFAD, UMKE, Polis, İtfaiye ve AKUT ekipleri tarafından başlatılan arama çalışması sonucunda Aratskii kaldığı otele 400 metre mesafede yaralı halde bulundu.
İlk muayenesinde kol, bacak ve kaburgalarında kırıklar olduğunu anlaşılan Aratskii, ekiplerce dağlık alandan indirilerek Marmaris Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Turistin, dağlık alanda yürüdüğü sırada kayarak düşmesi sonucunda yaralandığı tahmin ediliyor.
Tedavisinin ardından oteline gelen Rus uyruklu İvan Aratskii'nin ülkesinde polis olduğu ve 6 gündür ilçede tatil yaptığı öğrenildi.
Hastanede polis tarafından ifadesi alınan İvan Aratskii, "Bir hafta süreyle tatile gelmiştim. Sporu çok seviyorum. Ormanlık alanı görünce dayanamadım ve spor amaçlı gitmeye karar verdim. Havanın kararmasıyla geri dönüşe geçtim. Patika yolda taşları fark etmedim ve ayağım takılarak yuvarlandım. Yanımdaki iplerle kırılan kolumu bağladım ve el feneri ile ışık yaparak yerimi belirledim. Beni buldular. Türk yetkililere çok teşekkür ederim" dedi. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu olan Rus turist, otelden çıkış işlemlerini yaptıktan sonra ülkesine döndü. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı