Uğur Meleke: Abdullah Avcı tebrikin büyüğünü hak ediyor

Uğur Meleke, Trabzonspor - Fenerbahçe derbisini yorumladı. Meleke, "Abdullah Avcı tebrikin büyüğünü hak ediyor" dedi.

SPOR 18.10.2021, 13:30
Uğur Meleke: Abdullah Avcı tebrikin büyüğünü hak ediyor
Süper Lig'de Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti. Uğur Meleke, Hürriyet gazetesindeki köşesinde maçı değerlendirdi. Meleke, " Abdullah Avcı sadece dünkü galibiyet için değil, ilk 9 haftalık performansı için tebrikin büyüğünü hak ediyor." diye yazdı.
Trabzon’da oynanan müsabakayı üç ayrı perdede ele alınması gerektiğini belirten spor yazarı Meleke, "İlk perde, yani ilk 24 dakikanın seyrinde iki hocanın iki kritik tercihinin direkt rolü olduğunu düşünüyorum." diyerek şöyle devam etti:
Pereira kart sonrası savunma yerleşimini düzelttiğini ifade eden Meleke, "Szalai alışık olduğu sol, Novak da sağ stopere geçtiler. Mesut-Rossi, Crespo’nun yanına yaklaştılar ve kalan bölümde 5-3-1 dizilerek 1-1’i savundu Fenerbahçe. Sakatlıklar ve duraksamaların da etkisiyle 45-75 arası nispeten dengeliydi." diye yazdı.
Pereira 75’te yaptığı iki değişiklikle kontrolü tamamıyla meslektaşına başladığını ve o dakikadan sonra üçüncü perdenin başladığını belirten spor yazarı Meleke, "Son 15’te libero Tisserand’dı. Orta üçlü Gustavo-Crespo-Sosa ile adeta sekizli bir güvenli bloğa döndü Pereira. Ve yalnızca Serdar Dursun’la önde top tutma şansı hiç kalmadı sarı lacivertlilerin." ifadesini kullandı.
Abdullah Avcı'ya övgüler dizen Uğur Meleke, "sadece dünkü galibiyet için değil, ilk 9 haftalık performansı için tebrikin büyüğünü hak ediyor. Cesur 11’ler çıkarıyor, hiçbir maçta beraberlikle yetinmiyor. Her değişiklikle içerideki oyunculara skora razı olmadığını kanıtlıyor. 9’uncu haftayı da liderliği hak ederek bitiriyor bence." dedi.
"Avcı, sezon boyunca orta sahasında tek bir kaygı oyuncusuna (Berat’a) yer vermiş, onun önünde beş özgür futbolcuyla oynamıştı. Hamsik’siz ilk maçta hepimiz onun Siopis’le başlayacağını düşündük. Ama yanıldık. Stratejisinden vazgeçmedi, Fenerbahçe karşısına da 5 hücumcuyla çıktı. Onun ödülünü de sadece 10’a 11 olan bölümde değil, 1-0 geride oynadıkları 20 dakikalık süreçte de aldı bence."
Pereira'nınsa Serdar Aziz’in yokluğunda yaptığı savunma kurgusu enteresandı doğrusu. Hatay ve Olympiakos maçlarında da dün başlayan üçlü oynamış ama Novak sağ, Kim merkez, Szalai sol stoper olarak görev yapmışlardı.
Dün neden aynı üçlüyle farklı bir yerleşim tercih etti, ben çok anlam veremedim. Kim’in sağ stoperde şaşkın durduğunu ve 23 dakikada o iki kartlık pozisyonu yaşamasında yerleşim alışkanlığının bozulmasının rolü olduğunu düşünüyorum ben. Ardından 24’te Bakasetas’ın golü geldi ve ikinci perde başladı maçta... "

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı