Uğur Meleke kaleme aldı; ''Sanki Jorge Jesus gitti...''

Spor yazarı Uğur Meleke, Fenerbahçe'nin Gaziantep FK karşısındaki galibiyetini değerlendirdi.

SPOR 16.01.2023, 15:20
Uğur Meleke kaleme aldı; ''Sanki Jorge Jesus gitti...''
Uğur Meleke, Fenerbahçe'nin son haftalardaki genel durumunu da değerlendirirken Jorge Jesus ile ilgili dikkat çekici ifadeler kullandı. İşte Uğur Meleke'nin değerlendirmesi;
26 Ekim günü Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’nde Rennes’le oynayacağı müsabaka öncesi yapılan basın toplantısını hatırlarsınız. O basın toplantısında İrfan Can Kahveci de gazetecilerin arasına oturmuş, Jesus’a “kadroda rotasyon yapıp yapmayacağı” sorusunu yöneltmişti. Hocası Jesus da gülümseyerek, her müsabakada olduğu gibi o maçta da rotasyon yapacağını söylemişti öğrencisine.

O sıralarda rotasyon Fenerbahçe için bir tartışma konusu değil, bir alışkanlıktı. Jorge Jesus’un iki müsabakaya üst üste aynı kadroyla çıkması asla beklenmiyor, 6-7 oyuncu değiştirmesi doğal karşılanıyordu. O da kadrosunun derinliğinden çok iyi faydalanıyor, adeta bir “ideal 11” değil, “ideal 25” yaratıyordu.
Ne oduysa Dünya Kupası arasından sonra oldu. Avrupa Ligi’ne uzun bir ara verilince, Jesus da adeta rotasyonu unuttu. 
25 kişilik kadrosunu sürekli sıcak tuttuğu için övdüğümüz Jesus, Katar sonrası ilk 4 lig maçında (Trabzon, Hatay, Antalya, Galatasaray’a karşı) ilk 11’de yalnızca 14 farklı futbolcuya yer verdi. Temmuz- Kasım döneminde kullandığı birçok oyuncunun ismini Aralık-Ocak’ta unuttu sanki.
Dün ilk 11’de şans verdiği Mert, Alioski, Valencia ve Emre’nin hepsi Dünya Kupası arasından sonra ilk kez 11 yüzü gördüler mesela. İsmail, Arda, Serdar Dursun gibi neredeyse rotasyon dışı kalanlar da cabası...
Jesus’u sezonun ilk 4 ayında farklı kılan şey “ilk 11” tartışmalarını, üçlü-dörtlü savunma karşılaştırmalarını çöpe atmasıydı. Dünya Kupası sonrası sanki o Jorge gitti, yerine gizli ikizi Yossi geçti. Jorge’yi Jorge yapan hemen her şeyden uzaklaşmış bir Jesus izliyoruz Katar sonrası...
Dün Fenerbahçe galip geldi. Ama Sagal’ın kırmızı kartına kadar sahada her departmanda Gaziantep’in çok gerisinde kaldı. Kalyon Stadı’ndaki maçın ilk 70 dakikasını mesela Malezyalı bir futbolsevere izletseniz, herhalde kırmızı siyahlı formalılar Fenerbahçe olmalı diye düşünebilirdi.
Zira özellikle 45-70 arası topu anlamlı kullanan, önde baskı yapan, atak sürekliliği sağlayan, yani büyük takım davranışı gösteren taraf hep kırmızı siyahlılardı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı