Ukrayna aralarında Türkiye'nin de olduğu ülkelerden tank istedi

Rusya işgali altındaki Ukrayna, kendisine destek olan devletlere Rus saldırılarına karşı durabilmeleri için bir uluslararası tank koalisyonu oluşturma çağrısı yaptı.

DÜNYA 19.01.2023, 15:35
6
Ukrayna aralarında Türkiye'nin de olduğu ülkelerden tank istedi
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde Türkçe olarak da yayımlanan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve Savunma Bakanı Oleksii Reznikov'un imzasını taşıyan açıkalada, "Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin en acil ihtiyaçlarından biri, modern zırhlı araç tedarikini iyileştirmek ve Batılı tankların yardımıyla ateş ve manevra kabiliyetini arttırmaktır" denildi. 
Bakanlar, "Uygun imkanlara sahip tüm devletleri, Ukrayna'yı desteklemek için uluslararası bir tank koalisyonu oluşturma girişimine katılmaya ve bu girişime pratik katkılarda bulunmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın hala asker, silah ve askeri teçhizat sayısında önemli bir avantaja sahip olduğunu belirten Ukraynalı bakanlar, gerekli yardımın hızlı bir şekilde yapılmaması durumunda milyonlarca Ukrayna vatandaşının ölümcül tehlikeyle karşı karşıya kalmaya devam edeceğini belirtti. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı