Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya, Ukrayna'yı fethedemeyecek

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'yı fethedebilecek bir güce sahip olmadığını dile getirdi.

DÜNYA 01.11.2022, 03:45
2
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya, Ukrayna'yı fethedemeyecek
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, gece saatlerinde Telegram'dan yaptığı görüntülü paylaşımda, Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'yı fethedebilecek bir güce sahip olmadığını söyledi.
Ülkesinde Rusya'ya karşı devam eden savaşla ilgili gelişmeleri değerlendiren Zelenskiy, Rus güçlerinin, bugün sabah erken saatlerde Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine füze saldırıları gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Zelenskiy, "Sadece bu sabah, teröristler büyük bir saldırı için 55 seyir füzesi kullandı. Bunlardan 45'i imha edildi" dedi.
Rusya'nın, Ukrayna'nın farklı yerlerinde enerji altyapılarını hedef aldığını belirten Zelenskiy, "Enerji ve su tedarikini eski haline getirmek için mümkün olan her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Zelenskiy, Ukrayna savunma kuvvetlerinin başarılı bir şekilde faaliyet gösterdiklerine işaret ederek Rusya'nın artık Ukrayna'da bir hedefi vurabilmesi için eski zamanlara göre çok daha fazla füze harcaması gerektiğini ifade etti.
Ayrıca Rusya'nın Ukrayna'nın varlığını "yok edebilecek" bir güce sahip olmadığını vurgulayan Zelenskiy, "Rus teröristlerin, Ukrayna'nın yaşama iradesini vurabilecek füzeleri yok. Medeni yaşayın ve birbirinize iyi bakın. Ne ordu ne terör ne de başka bir şey ile Rusya Ukrayna'yı fethedebilir" diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı