Ukrayna ordusu Rus askerlerini kıskaca aldı!

Ukrayna ordusu Rus işgali altındaki bölgelerin kurtarılmasına yönelik operasyonlarına devam ederken Lyman kentinde 5 bin civarı Rus askerinin kuşatıldığı açıklandı.

DÜNYA 01.10.2022, 14:30
1
Ukrayna ordusu Rus askerlerini kıskaca aldı!
Ukrayna Rusya'nın işgal ettiği bölgelere yönelik karşı saldırılarını aralıksız sürdürüyor.
Ukrayna silahlı kuvvetlerinden doğu bölge sözcüsü Sergiy Çerevatyi, işgal altında bulunan Lyman'ı kuşattıklarını katıldığı televizyon programı yanında duyurdu.
Lyman'da yaklaşık 5 bin ila 5 bin 500 civarı Rus askeri olduğunu dile getiren Çerevatyi, son çatışmalar da bu sayının azaldığını vurgulayarak, Rus askerlerinin Ukrayna hatlarını delme girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlandığını duyurdu.
Askeri sözcü  Ukrayna'nın doğusundaki Lyman'ı ele geçirmeleri durumunda Rus işgali altındaki Kreminna ve Severodonetsk kentlerine kara erişimi sağlayabileceklerini de vurguladı.
Geçtiğimiz günlerde de açıklamalarda bulunan Çerevatyi, "Bu psikolojik olarak da çok önemli. Dün Devlet Başkanı Zelenski'nin de dediği gibi, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin sadece savunma yapmayıp kendi hedeflerini yerine getirmesi psikolojik açıdan da çok önemli" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı