Ukrayna Parlamentosu'ndan İran’a 50 yıllık yaptırım kararı

İran'a ekonomik yaptırımların uygulanmasına ilişkin karar taslağının Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy tarafından parlamentoya sunulmasının ardından, kararın 50 yıl boyunca uygulanması onaylandı.

DÜNYA 29.05.2023, 19:55
4
Ukrayna Parlamentosu'ndan İran’a 50 yıllık yaptırım kararı
Ukrayna Parlamentosu (Verkhovna Rada), İran'a 50 yıl süreyle ekonomik ve diğer yaptırımların uygulanmasına ilişkin kararı onayladı. Parlamentonun resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, oturumda 10 yasa, 3 yasa tasarısı ve 5 karar kabul edildi.
Onaylanan kararlar arasında, İran'a yönelik yaptırımların uygulanması kararı da bulunmaktadır. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İran'a ekonomik ve diğer yaptırımların uygulanmasına ilişkin karar taslağını parlamentoya sunmuştu.
Karar taslağına göre, İran'a yönelik yaptırımların 50 yıl süresince uygulanması öngörülmekte olup, İran ile ticari operasyonların tamamen yasaklanması, İran'ın Ukrayna toprakları üzerinden kaynak geçişinin, uçuşlarının ve taşımacılığının durdurulması gibi kısıtlayıcı önlemler yer almaktadır.
Ayrıca, karar taslağı İran vatandaşlarına teknoloji ve fikri mülkiyet haklarının verilmemesi ve İran'a yönelik yatırımların yasaklanması gibi hükümler içermektedir. Ukrayna, İran'ı Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşta "Moskova'ya kasıtlı olarak silah sağlamakla" suçlamaktadır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı