Ukrayna'nın Rusya'ya yönelik saldırısını ABD'mi engelledi?

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi ve saldırıları kapsamında The Washington Post gazetesinin yayımladığı haber gündeme damga vurdu.

DÜNYA 25.04.2023, 21:05
2
Ukrayna'nın Rusya'ya yönelik saldırısını ABD'mi engelledi?
Ukrayna'nın, Rusya'nın Ukrayna'yı topyekun işgal girişiminin birinci yıl dönümünde, 24 Şubat 2023 tarihinde Rusya'nın başkenti Moskova dahil olmak üzere hedeflere saldırı planladığı iddia ediliyor. The Washington Post gazetesi, bu dikkat çekici haberini yayımladı. Ancak ABD istihbaratı ve askeri yetkililer, 22 Şubat 2023'te Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'na bir talepte bulunarak bu saldırı planını engelledi.

The Washington Post, Ukrayna'nın saldırı hazırlıklarını ve iptal edilmesini iki açıdan değerlendirdi. Gazete, Ukrayna'nın Rusya topraklarının derinliklerindeki hedeflere saldırmaya hazır olduğunu ve ABD'nin bu tür taktiklere temkinli yaklaştığını belirtti. Haberde, Amerikan yetkililerin, Amerikan silahlarının Rusya'da kullanılmasının Rusya'nın taktik nükleer silah kullanımının artmasına yol açabileceği endişesini taşıdığı ifade edildi.

Öte yandan, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Mıhaylo Podolyak, The Washington Post'un haberini yalanladı ve bunu bir komplo teorisi olarak nitelendirdi. Podolyak, "Sadece basit bir soru. Bunu neden yapmalıyız? Neden? Böyle tek seferlik bir eylem hangi amaçla gerçekleştirilir? Savaşın seyrini değiştirmek mi? Rusları kaçırmaya zorlamak mı? Silah ihtiyacını ortadan kaldırmak mı?" şeklinde değerlendirmede bulundu.
Podolyak, bu tür yayınların Ukrayna'yı aceleci adımlar atmaya hazır bir saldırgan olarak göstererek ülkenin itibarına zarar verebileceğini belirtti. Ukrayna'nın Batı'dan silah yardımı taleplerinin sadece Rus birlikleri ve düşman tahkimatları tarafından işgal edilen bölgelere yönelik saldırılar için yapıldığını vurguladı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı