Ukrayna'yı tekrar inşa etmek için 40'tan fazla ülke bir araya geldi

Rusya'nın işgali nedeni ile yerle bir olan Ukrayna'nın yıkık kentleri yeniden inşa edilecek

DÜNYA 05.07.2022, 22:50
1
Ukrayna'yı tekrar inşa etmek için 40'tan fazla ülke bir araya geldi
.On binlerce sivilin Ruslar tarafından katledildiği, ağır bombardımanlar nedeni ile yıkılan ve harebeye dönen Ukrayna şehirleri yeniden inşa edilecek.
İsviçre'de iki gün süren Ukrayna Kalkınma Konferansı konferansın ardından aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 40’dan fazla ülke 7 maddelik “Lugano Bildirisi”ne imza attı. Konferansta Türkiye’yi Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı temsil etti.
Ukrayna’yı temsilen konferansa katılan Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal yaptığı konuşmada, Ukrayna’nın Avrupa Birliği (AB) üyesi olacağını ve bunun için 2 yıl gibi bir sürenin kendilerine yeterli olacağını dile getirerek, “Ukrayna, AB üyesi olacak. Avrupa Birliği’nin temel kurallarını uygulamak için 2 yıl yeterli olacak. Bu Uluslararası şirketler için aynı zamanda bir fırsat. Ekonomimizin farklı alanlarda ki gereken yatırımlar için önemli bir işarettir” dedi.
Ukrayna’nın yatırımcı şirketler ve hala çalışmalarını sürdüren şirketler için askeri risklere karşı bir sigorta mekanizması üzerinde çalıştığını aktaran Şmihal, Ukrayna’nın yeniden inşası için tahmini 750 milyar dolara ihtiyaç olduğunu yineledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı