Son Dakika

Ülke rüşvet ve yolsuzlukla çalkalanıyor; ancak Erdoğan suskun! Neden?

Türkiye gündemi yolsuzluk ve rüşvet olaylarıyla çalkalanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konulara dair henüz bir açıklama yapmaması ise şaşkınlığa neden oluyor.

GÜNDEM 31.08.2022, 06:40
1
Ülke rüşvet ve yolsuzlukla çalkalanıyor; ancak Erdoğan suskun! Neden?
Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, yolsuzluk ve rüşvet olayları konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu.
Bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yolsuzluk ve rüşvet olaylarında adı karışan siyasetçi ve bürokratlar için henüz bir açıklama yapmamasını gündemine alan Çakır, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rüşvet, yolsuzluk iddialarına muhatap olan siyasetçilere, bürokratlara ve danışmanlarına yönelik tek sözü olmayacak mı? Yolsuzluğa karışan siyasetçileri, bürokratlara, danışmanlarına “Hukuk önünde hesap verecekler, paçalarını kurtaramayacaklar” diyerek parmağı sallamayacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan sahiden de ortaya çıkan bu vahim iddialarla ilgili tek bir söz söylemeyecek mi?" dedi.
İşte Elif Çakır'ın bugünkü yazısının ilgili bölümü şu şekilde:
"İmam Hatiplilerle ilgili sarf ettiği çirkin sözden dolayı yargının ‘evinde denetimli serbestlik’ yani konutu terk etmeme koşulu ile tahliye kararı verdiği şarkıcı Gülşen hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan "Milletimizin mukaddes değerlerine dil uzatanlar, kutsallarına hakaret edenler hem maşeri vicdanda hem hukuk önünde hesap vermekten paçalarını kurtaramayacak" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rüşvet, yolsuzluk iddialarına muhatap olan siyasetçilere, bürokratlara ve danışmanlarına yönelik tek sözü olmayacak mı?
Yolsuzluğa karışan siyasetçileri, bürokratlara, danışmanlarına “Hukuk önünde hesap verecekler, paçalarını kurtaramayacaklar” diyerek parmağı sallamayacak mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan sahiden de ortaya çıkan bu vahim iddialarla ilgili tek bir söz söylemeyecek mi?
Her fırsatta “Biz yola çıkarken 3Y ile mücadele dedik, yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar. Yolsuzluğa asla müsamaha göstermedik. Yolsuzluğun kökünü kazıyacağız. Siyasetin rant aracı yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Siyaset birileri için ikbal kapısı olmayacak” diyen, seçim zamanları meydanları bu sözlerle inleten Cumhurbaşkanı Erdoğan ortaya çıkan bu vahim iddialarla ilgili tek bir söz söylemeyecek mi?
Sahiden susmaya devam mı edecek?
Yolsuzluğun kökü böyle mi kazınıyor?
Yolsuzluğa müsamaha böyle mi gösterilmiyor?
Rüşvet çarkı dönmeye devam mı edecek?
Bu ülkenin savcıları daha hala Sedat Peker’in anlattıklarını dinlemekle yetinecekler mi?"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı