“Uluslararası Kabartma Kur’an Çalıştayı” başladı

Uluslararası Kabartma Kur’an Hizmetleri Birliği ve Ümraniye Belediyesi iş birliğinde düzenlenen “Uluslararası Kabartma Kur’an Çalıştayı” İstanbul’da başladı.

KÜLTÜR SANAT 16.10.2022, 04:35
4
“Uluslararası Kabartma Kur’an Çalıştayı” başladı
Ümraniye Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen çalıştayda, Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.
Çalıştayın açılışında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Rıdvan Duran, engellilerin bu hayata dair fiziksel, sosyal engellerini kaldırmaya yönelik birtakım faaliyetlerde bulunduklarını, bu konuyla ilgili bir genel müdürlükleri ve kurumsal yapıları olduğunu anlattı. Duran, Kur’an-ı Kerim’in öbür dünyaya değil bu dünyaya dönük bir mesaj olduğunu belirterek, “Kur’an-ı Kerim bir hayat reçetesidir, bir hayat nizamıdır. Dolayısıyla ona ulaşmaya dönük bir engeli ortadan kaldırmak, emin olun fiziksel hayata dönük engelleri kaldırmaktan çok daha kıymetlidir” değerlendirmesinde bulundu. Uluslararası Kabartma Kur’an Hizmetleri Birliği’nin yaptığı işin çok değerli olduğunu söyleyen Duran, “Biz elimizden ne gelirse sizlere katkı sunmaya dönük, her zaman emrinizdeyiz.” ifadesini kullandı.

İslam İşbirliği Gençlik Forumu Başkanı Taha Ayhan da gençler arasında İslam kültürü ile bilgisinin yayılmasının öncelikle Kur’an bilgisi ve kültürünün yayılmasıyla mümkün olduğunu belirtti Ayhan, “İslam İşbirliği Gençlik Forumu Başkanı olarak söz vermek istiyorum ki Uluslararası Kabartma Kur’an Hizmetleri Birliğimizle bundan sonra tüm coğrafyalarımızda, özellikle genç kardeşlerimiz arasında Kur’an’a erişimi artırmak bakımından çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. İnanıyorum ki burada birçok genç kardeşimizin de tekrar Mushaf ile fiziken buluşmasına da vesile olacağız.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı