Ümit Özdağ, Numan Kurtulmuş ile arasında geçen konuşmayı açıkladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayarak gündemi değerlendiriyor.

GÜNDEM 24.05.2023, 16:30 24.05.2023, 17:41
1
Ümit Özdağ, Numan Kurtulmuş ile arasında geçen konuşmayı açıkladı

Özdağ, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararını duyurmasının ardından çıktığı ilk canlı yayında önemli açıklamalarda bulunuyor.
Ümit Özdağ'ın açıklamalarından bazıları şu şekildedir:

"28'inde Türkiye bir seçim yapacak. Bu seçimde Atatürk çizgisinde Türk milliyetçileri kuruluş esaslarını, Anayasa'nın ilk 4 maddesini ve 66. maddesini savunan seçmenler ve bunlar bizim seçmenlerimiz değil. Bir çok partide bizim gibi düşünen seçmenler var. Çok kirlilik vardı bu konularda, Türklük çıksın gibi. Biz Zafer Partisi olarak buraya kadar dedik ve bu noktada seçmenin büyük bir çoğunluğunun ortak talebi olan Anayasa'nın ilk 4 maddesinden vazgeçilmeyeceği hususunu gündeme getirdik.
Süreçte ikinci adım geldi. Kök mesele olan 13 milyon sığınmacıyı iki tarafla da paylaştık, onlar da bize katıldı. AK Parti temsilcisi Numan Bey, çözüm önerilerini anlattı bana, 5 milyon Suriyeli olduğunu söyledi. Onların geri dönüşüyle ilgili Suriye'nin kuzeyinde proje yaptıklarını, 1 milyon kişiyi göndereceklerini söyledi. Ben de orada yeni bir Afganistan oluşur dedim. Rusya ve İran'la yapmış olduğunuz Astana Anlaşması'na göre aykırı dedim. 

"28'inde Türkiye bir seçim yapacak. Bu seçimde Atatürk çizgisinde Türk milliyetçileri kuruluş esaslarını, Anayasa'nın ilk 4 maddesini ve 66. maddesini savunan seçmenler ve bunlar bizim seçmenlerimiz değil. Bir çok partide bizim gibi düşünen seçmenler var. Çok kirlilik vardı bu konularda, Türklük çıksın gibi. Biz Zafer Partisi olarak buraya kadar dedik ve bu noktada seçmenin büyük bir çoğunluğunun ortak talebi olan Anayasa'nın ilk 4 maddesinden vazgeçilmeyeceği hususunu gündeme getirdik. Süreçte ikinci adım geldi. Kök mesele olan 13 milyon sığınmacıyı iki tarafla da paylaştık, onlar da bize katıldı. AK Parti temsilcisi Numan Bey, çözüm önerilerini anlattı bana, 5 milyon Suriyeli olduğunu söyledi. Onların geri dönüşüyle ilgili Suriye'nin kuzeyinde proje yaptıklarını, 1 milyon kişiyi göndereceklerini söyledi. Ben de orada yeni bir Afganistan oluşur dedim. Rusya ve İran'la yapmış olduğunuz Astana Anlaşması'na göre aykırı dedim.  pushfn('ads');

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı