Ümit Özdağ: Sinan Oğan'a giden oylar Kılıçdaroğlu’na dönecektir!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçimle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

SİYASET 27.05.2023, 08:35
1
Ümit Özdağ: Sinan Oğan'a giden oylar Kılıçdaroğlu’na dönecektir!
Millet İttifakı'nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçmenlerin moralinin Zafer Partisi'nin Kılıçdaroğlu'na destek açıklamasından sonra yükseldiğini ve sandığa katılımın artacağını belirtti. Özdağ, seçmenlere bir referandum niteliği taşıdığını ifade ederek, Kemal Bey'e oy vereceklerin aynı zamanda 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına geri gönderilmesine de destek vereceğini söyledi.
Ümit Özdağ, Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada, Ata İttifakı'nın dağıldığı ve birinci turda aday olan Sinan Oğan ile seçimden 3 gün önce yarıştan çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin oylarının önemine değindi. Özdağ, Sinan Bey'e oy verenlerin genel olarak muhalefete yönelik bir tutum sergilediğini ve bu tutumun devam edeceğini düşündüğünü belirtti. Ayrıca, ilk turda Erdoğan'a oy veren vatansever seçmenlerin de bu referandum niteliğindeki seçimde oylarını Kemal Bey'e vereceklerini ve Zafer Partisi'nin etkisinin sonucu değiştireceğini düşündüklerini ifade etti.
Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun kendisine 3 bakanlık teklifi yaptığı iddialarına da değindi. Türk milliyetçiliği ve Atatürkçülüğün Türkiye'nin güvenliği için "yürütme"de olması gerektiğini düşündüklerini ve bu konuda Kılıçdaroğlu ile mutabık kaldıklarını belirtti.
İçişleri Bakanı olması durumunda göçmenleri ve kaçakları geri gönderme yetkisinin hükümette olacağını ifade eden Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması halinde Anadolu Kalesi Projesi'ni hayata geçireceklerini ve bu projenin Suriyelilerin, Afganların, Pakistanlıların, Afrikalıların ve diğer ülkelerden gelen göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmesini sağlayacağını ve yeni göçlerin engellenmesi için sınırdaki güvenliğin artırılacağını söyledi.
Ümit Özdağ, Sinan Oğan ile olan fotoğrafını paylaşırken, Oğan'ın Erdoğan'ı destekleyeceğini bilmediğini ve konuşmanın henüz gerçekleşmediğini belirtti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı