Ümit Özdağ: Taraflarla ortaklaşamazsak kimseyi desteklemeyiz

Ata ittifakında yer alan Zafer Partisi'nin Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Eğer taraflar arasında ortak bir noktada buluşamazsak, kimseyi desteklemeyeceğiz" şeklinde açıklama yaptı.

GÜNDEM 19.05.2023, 21:30
4
Ümit Özdağ: Taraflarla ortaklaşamazsak kimseyi desteklemeyiz
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bugün Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesini gerçekleştirdi. KRT TV canlı yayınında soruları cevaplayan Özdağ, ilkelerini ortaya koyduklarını ve sorumluluk alabileceklerini belirtti. Ancak ortaklaşma sağlanamadığı takdirde kimsenin desteklenmeyeceğini vurguladı.
Özdağ'ın görüşmesi, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,52, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 44,88 ve Meral Akşener'in yüzde 5,17 oy almasıyla sonuçlanmıştı. İkinci turda Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında yarış gerçekleşecek.
Ümit Özdağ, her iki ittifakla da görüşeceğini belirterek ikinci turda destek vermek için bazı taleplerinin olduğunu ifade etmişti. Bu talepler arasında sığınmacıların gönderilmesi, 'terörle bağlantılı' partilerin hükümette yer almaması, cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bakanlıklar da bulunuyordu.
Destek vereceği ittifakı bu hafta açıklaması beklenen Özdağ, dün yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilecekken neden bakan olayım" şeklinde konuşmuştu.
Bu duruşa karşılık olarak AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Özdağ'ın "çok havaya girmemesi gerektiğini" ifade etmişti.
Erdoğan da bugün yaptığı açıklamada, Özdağ'ın taleplerini kabul etmeyeceğini belirterek "Bu şekilde müzakere etmeyi seven biri değilim" demişti. Ancak daha sonra sürpriz bir şekilde Özdağ'ı Dolmabahçe'de ağırlamıştı.
Erdoğan'ın ortağı olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Özdağ'ı "Fırsatçı aciz" şeklinde nitelendirmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı