Un sanayicilerinin başkanı un fabrikasını kapattı!

Un sanayicilerinin başkanı Fahrettin Ulusoy'un şirketi Ulusoy Un, Samsun/Tekkeköy’de bulunan un fabrikasını kapattı.

EKONOMİ 17.06.2022, 09:15
7
Un sanayicilerinin başkanı un fabrikasını kapattı!
Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanlığı görevini yürüten Fahrettin Ulusoy, Samsun/Tekkeköy’de bulunan un fabrikasını kapattı. Şirket konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla 16 Haziran 2022 itibariyle Tekkeköy’deki üretime son verildiğini duyurdu.
Fahrettin Ulusoy’un 1969 yılında un toptancılığı yapmak için kurduğu Ulusoy Gıda, 1986 yılında Hasan Usta Un’a ortak olarak un üretiminde de yer almaya başlıyor. Ulusoy Un'un Yönetim Kurulu Başkanılığını Eren Günhan Ulusoy yürütüyor. Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanlığı görevini yürüten Ulusoy, aynı zamanda Karadeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin de yeni başkanı.
Ulusoy Un konuyla ilgili yaptığı duyuruda gayrimenkul piyasasındaki nispi fiyat dengesizlikleri nedeniyle söz konusu tesisin acilen satışına dönük bir kararının olmadığını belirtti. Tesisin yer aldığı gayrimenkul ile ilgili nihai karar verilene kadar depolama kapasitesinin korunacağı ifade edildi. Bu şekilde şirket faaliyetlerinde değerlendirileceği ifade edildi.
Şirket söz konusu kapatmanın faaliyetleri üzerinde olumsuz bir etkisinin olmayacağını belirtti. 50.Yıl Üretim Tesislerinde eş anlı olarak kapasite artışı yapıldığı için şirketin üretim miktarı üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi olmayacağı, ifade edildi.
Öte yandan kapatılan tesiste kullanılan makinaların da bulunduğu taşınmazın satışı için Yönetim Kurulu Başkanına yetki verildiğini, belirtildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı