Üniversite 4 gün sonra adım attı

Ankara Üniversitesi siyasal bilgiler fakültesinde inek bayramı adıyla her yıl düzenlenen etkinlikte bu yıl da İslam’ın simgeleriyle alay edildiği görülen görüntüler tepkilere neden oldu…

GÜNDEM 17.05.2022, 04:35
6
Üniversite 4 gün sonra adım attı
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde düzenlenen geleneksel İnek Bayramı’nda İslam’ın simgeleri ile alay edilen görüntülerin yayılması kamuoyunda ciddi tepkilere neden oldu. Oluşan kamuoyu tepkisi üzerine üniversite 4 gün sonra adım attı. Yapılan açıklamada, adli ve idari soruşturma başlatıldığı bilgisi verildi.
Ankara Üniversitesine bağlı mülkiyenin bir geleneği olan İnek Bayramı törenlerinde yaşanan skandal kamuoyunda tepkilere neden oldu. Bir öğrencinin imam kıyafeti giyerek saygısızlık yaptığı görüntülerin yayılması ile birlikte oluşan tepkilerin ardından Ankara Üniversitesi Rektörlüğü olayın üzerinden geçen 4 günün ardından olayla ilgili açıklama yayınladı. Açıklamada, olaya ilişkin olarak adli ve idari soruşturma başlatıldığı bilgisi verildi.

Olayın üzerinden geçen 4 günün ardından Ankara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından bir açıklama gerçekleştirildi. Açıklamada, “Perşembe günü Siyasal Bilgiler Fakültesinde düzenlenen etkinlik esnasında fakültemiz ve üniversitemiz ilkeleri ile bağdaşmayan ve asla tasvip edilemeyecek olay ile ilgili olarak hem disiplin hem de adli inceleme başlatılmış olup sonucu kamuoyu ile paylaşılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Hadsiz öğrencilerin iğrenç etkinliği kamuoyu tarafından tepkiyle karşılaşırken konuya dair Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne de çağrıda bulunulmuştu. Olaya dair görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte binlerce kişi Ankara Üniversitesi yönetimine çağrıda bulunarak hadsiz öğrencilerin cezalandırılmasını talep etti. Olayın yaşandığı gün ve sonrasında Ankara Üniversitesi Rektörlüğü bir açıklama yapmayarak sessiz kalmıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı