Son Dakika

Üniversite barınma sorununu kabul etti

Üniversite öğrencilerinin KYK yurtları ile ilgili sorunlarının çözüldüğüne ilişkin iktidardan açıklamalar gelse de gerçekler öyle değil.

GÜNDEM 24.09.2022, 06:45 24.09.2022, 12:12
1
Üniversite barınma sorununu kabul etti

Üniversite öğrencilerinin barınma sorunu çözüme kavuşturulamadı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, her ne kadar KYK yurtlarında bulunan kontenjanların yettiğine yönelik açıklamalar yapsa da öğrenciler, hâlâ barınma sorununa ilişkin çözüm beklemeye devam ediyor. En son Aydın Adnan Menderes Üniversitesi tarafından alınan karar ise barınma sorununu tekrar gözler önüne serdi.

Devlet yurtlarının yetersizliği, özel yurtların ise fahiş fiyatlar ile öğrencileri kabul etmesi ve fahiş ev kiraları sonucunda son 2 senedir öğrencilerin barınma sorunu sık sık gündeme geliyor. Gündeme gelen sorun ise henüz çözülebilmiş değil. Öğrenciler büyük sorunlara rağmen eğitim döneminin başlamasını bekliyor. Kazandıkları üniversitelere giden öğrenciler, barınma sorunu nedeniyle okulu bırakarak geri dönmeyi düşünürken, yer bulamayan bazı öğrenciler ise geçici süre arkadaşlarının evlerinde kalıyor.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için öğrencilerin barınma sorunlarını çözememesi nedeniyle yeni dönemin ilk 2 haftasında derslere devam zorunluluğu aranmayacağını duyurdu. Senato tarafından yapılan açıklamada, derslerin 26 Eylül’de başlayacak olduğuna dikkat çekilirken, “Barınma sorununu çözememiş öğrencilerimizin bulunması ve ilimizdeki bazı resmi ve özel yurtların yeni öğretim yılına hazır olmamaları nedeniyle öğrencilerin barınma konusunda mağduriyet yaşamamaları için, üniversitemiz fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında 2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılının ilk iki haftasında öğrencilerin derslere devam zorunluluğu aranmamasına oy birliği ile karar verilmiştir. Öğrencilerimizin Aydın’a gelmeden önce barınma konusunda resmi ve özel yurtlarla irtibat halinde olarak ilimize gelmesi sorunları en aza indirgeyecektir. Üniversitemiz senatosu tarafından kamuoyuna duyurulur” denildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı