Ünlü analistten şok altın uyarısı! Altında rekor kapımızı çalacak

HCBC’nin değerli metal analistleri, güncel altın fiyatları için dikkat çeken değerlendirmelerde bulunarak rekoru işaret etti.

EKONOMİ 04.08.2021, 19:00
12
Ünlü analistten şok altın uyarısı! Altında rekor kapımızı çalacak
Gram altın ve Ons altın güne iyi başladı. Geride bıraktığımız haftada da artış gösteren ve  1.834 dolar seviyelerine kadar yükselen ons altın, cuma günü başlayan düşüş trendinde yeniden 1.810 dolar seviyelerini görmüştü. Avrupa bankalarının analistleri yaptıkları değerlendirmelerde altın yatırımcılarını uyardı. Dünyanın en büyük bankacılık organizasyonlarından HCBC’nin değerli metal analistleri, kısa vadede ons altında yükseliş beklentisinde olduklarını ifade etti.
Ağustos ayına sakin bir başlangıç yapan değerli metaller yeni günde yukarı yönde hareketlendi. Ons altın bu süreçte 1.814 dolar seviyelerine yükselirken,  gümüş 25,65 dolar seviyelerine ulaştı. Uzmanlar cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verilerinin değerli metaller açısından oldukça önemli olduğunu belirtiyor. Yerel piyasaların önemli yatırım araçlarından gram altın ise uzun bir aradan sonra yeni günde yükselişe geçti.
Dünyanın önde gelen bankalarından HCBC’nin değerli metal analistleri, güncel ons altın beklentilerini açıkladı. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen FOMC toplantısı sonrası faizlerin sabit kaldığına dikkat çeken analistler, alınan karar ve yapılan açıklamaların değerli metaller için destekleyici olduğunu belirtti. Tapering beklentisinin de toplantıyla ötelendiğini belirten uzmanlar, güncel durumun korunduğu senaryoda ons altının yükseleceğini, en kötü ihtimalle bu seviyelerde kalacağını düşündüklerini açıkladı:
“FOMC’nin ileriye dönük rehberliğinin eylül ve kasım aylarında daha da gelişeceğini, aralık ayında ise resmi bir tapering duyurusu olacağını düşünüyoruz. Bize göre altın fiyatının çok hassas olduğu daralma konusunda yeterince somut yorum yapılmadı. Aksine FOMC’nin genel tonu, ABD tahvil faizlerini düşürdü ve dolar değişimini teşvik etti. Bu, ons altın fiyatının 1.800 doların üzerinde kalması için alan bırakıyor. Enflasyon artışlarının çoğunlukla geçici olduğuna ve FOMC’nin şu anda politika değişimi düşünmediğine dair süregelen görüşün, sarı metalde en iyi ihtimalle kısmi bir yükseliş getireceğini, en kötü ihtimalle ise nötr bırakacağını düşünüyoruz.”
İsviçre merkezli Credit Suisse’in değerli metal analistleri ise yeni günde ons altın fiyatına yönelik beklentilerini duyurdu. Sarı metalin son dönemlerde sürekli 1.820 dolar seviyesindeki günlük hareketli ortalama noktasına takıldığını belirten analistler, bu noktanın aşıldığı senaryoda yukarı yönlü ivmenin güçlenebileceğini ifade etti. Uzmanlar ivmenin terse döndüğü senaryoda ise 1.755 dolar desteğinin oldukça önemli olacağını belirtti:
“Ons altın, 200 günlük hareketli ortalama noktası olan 1.820 dolar seviyesinde sınırlı kalmaya devam ediyor. Bu seviyenin üzerinde bir kapanış ve ardından 1.834 dolar seviyesinin aşılması, 1.917 dolar seviyelerine kadar ulaşabilecek yeni bir yükseliş trendinin başlangıcı olabilir. 1.755 dolar desteği ise 1.682 dolar dip seviyesi öncesi önemli bir destek noktası konumunda.”
Gram altın ise önceki gün başladığı  yükseliş trendini yeni güne taşıdı. Temmuz ayının sonunda başlayan dolar kurundaki düşüş trendi, gram altını da 500 TL seviyelerinden 488 TL seviyelerine geriletmişti. Ancak dün enflasyon verilerinin açıklanmasıyla yukarı yönde hareketlenen dolar kuru, gram altını da yeniden 493 TL seviyelerine taşıdı. 
Öte yandan aracı kurumların Ons altın için yaptıkları değerlendirmeler şu şekilde:
İş Yatırım: Altın, 1.820 dolar seviyesinde bulunan 200 günlük hareketli ortalamasının üzerinde kalıcı olamıyor. Değerli metal için 1.801 dolar seviyesindeki 100 günlük ortalama ilk destek noktası olacak.
Dinamik Menkul: Ons altında ilk direnç seviyesi 1.829 dolar olacak. 1.805 dolar seviyesinin kırılması durumunda ise 1.785 ve 1.763 dolar destek seviyeleri takip edilmeli.
Ahlatcı: Son zamanlarda ABD verilerinin beklentinin altında gelmesi ile dalgalı bir seyir izleyen Ons Altın’da oynaklık sürüyor. Teknik açıdan incelendiğinde yukarı yönlü hareketin oluşması durumunda 1.820 ve 1.835 dolar direnç seviyelerinin takip edilmesi gerekiyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı