Ünlü banka analistleri açıkladı: Dolar'a karşı ters savaş başlayacak

TD Securities ve Goldman Sachs gibi dünyaca ünlü banka analistleri, yüksek enflasyon ve FED'in adımları sonrasında dolar karşısında zayıflayan para birimlerinin tersine savaş başlatacağını söyledi.

EKONOMİ 10.05.2022, 11:45
3
Ünlü banka analistleri açıkladı: Dolar'a karşı ters savaş başlayacak
Dünyaca ünlü TD Securities ve Goldman Sachs gibi yatırım bankaları analistleri,  ABD Merkez Bankası’nın ( FED) vites yükselttiği sıkılaşma döngüsünde para birimi dolar karşısında zayıflayan diğer ülkelerin enflasyonla mücadele edebilmek için ‘ters kur savaşları’ başlatabileceğini dile getirmeye başladı.
Dünya gazetesinden Hilal Sarı'nın haberine göre, ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs analistleri 20 yılın zirvesinden düşmeyen dolar endeksinin diğer ekonomilerde ithal ürün ve hizmetlerin fiyatını artırarak enflasyonu daha da yükselttiğine dikkat çekti.
“Ters kur savaşları” dönemine girildiği yorumunu yapan analistlere göre “Para birimi dolar karşısında zayıflayan gelişmiş ekonomilerdeki merkez bankaları - özellikle de Euro ve sterlin gibi dolar karşısında zayıflayan para birimleri - para birimindeki her bir yüzde 1’lik düşüş için faizleri ekstra yüzde 0,1 daha artırmak zorunda kalacak.
Kanada merkezli yatırım bankası TD Securities Foreks Stratejileri Direktörü Mark McCormick’e göre “Artık güçlü bir para birimine sahip olmak ve enflasyonu yükselten güçleri bertaraf edebilmek politika yapıcıların memnuniyetle karşılayacağı bir dünyadayız”. İngiltere Merkez Bankası (BoE) veya Avrupa Merkez Bankası (ECB) gibi büyük merkez bankalarının başta doların güçlenmesini kabul ettiğini belirten McCormick, kurlardaki zayıflamanın enflasyonu daha da yükseltmesi nedeniyle bu durumun değişmekte olduğunu aktardı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı