Ünlü dolar uzmanı uyardı! Dolar kurunda ateşe benzin sıkılacak

Ekonomist Aziz Konukman, FED'in faiz kararı sonrası dolar kurunda yaşanacak durumu değerlendirdi. Dolar kurunun ateşinin artacağını söyleyen Konukman, 'dolar kurunda ateşe benzin sıkılacak' dedi

EKONOMİ 16.06.2022, 14:55
2
Ünlü dolar uzmanı uyardı! Dolar kurunda ateşe benzin sıkılacak
FED’in 75 baz puan faiz artırımı kararı sonrası dolar kuru ve Türkiye’deki piyasalara etkisi konuşuluyor. İktisatçı Prof. Dr. Aziz Konukman FED’in faiz artırma kararına ilişkin bir değerlendirmede bulundu.
Aziz Konukman, diğer merkez bankalarının faiz artırırken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) da düşük faiz politikasına dikkat çekti. Gazete Durum’dan Deniz Dalgıç’a konuşan ekonomist Aziz Konukman FED’in faiz artırımı kararı sonrası Türkiye’de dolar kuru ne olacak sorusuna da yanıt vermiş oldu.
FED faiz kararı üzerinden dolar kuru değerlendirmesi yapan Prof. Dr. Aziz Konukman, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) önümüzdeki toplantıda faizi sabit de tutsa, FED'in faizleri yükselme trendi içinde, faizleri düşürmeyi artık kolay kolay gündeme getirmez. Ama sabit tuttuğunu varsayalım, bu bile kurun ateşinin sönmesini önleyemeyecek. Tam tersine ateşe benzin sıkmak gibi olacak. Yani siz sabit politika faizi seyrederek 'Ben ateşi söndürüyorum, bak su döküyorum' deseniz dahi aslında benzin dökmüş olacaksınız. Kurun gerçekten artmasına neden olacaksınız.” dedi.
Mevcut politikaların devam etmesi halinde dolar kurunun ateşinin artacağını vurgulayan Aziz Konukman değerlendirmesine şöyle devam etti:
“Hatta bu senaryoyu 'Ben politika faizini düşürmeye devam ediyorum, ben nasıl inatla izleyeceğim' derseniz kurun ateşi daha da artar. Önümüzdeki seçenekte kurun ateşinin, alevinin ciddi anlamda artması bekleniyor. Ama bu iki seçenekten politika faizinin düşürülmesi izlenirse alev daha da harlanacak, daha da büyüyecek. Benim önümüzdeki dönem için gördüğüm manzara bu.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı