Ünlü şirket karıştı! Facebook'ta isyan

Facebook'un Londra'daki ofisinde temizlik işçilerinin ağır çalışma koşullarını protesto eden sendikacılar işten çıkarılma tehdidi ile karşı karşıya kaldı.

DÜNYA 12.09.2021, 19:10
2
Ünlü şirket karıştı! Facebook'ta isyan
Facebook’un tesis yönetimini üstlenen firma JLL, ABD merkezli sosyal medya devinin Londra’da bulunan ofislerinde çalışan ve ağır iş yükü altında ezilen temizlikçiler için kampanya yürüten bir sendikacının görevden alınmasını talep etti.
Temmuz ayında temizlik iş yükünün iki katına çıkarılmasının ardından ardından sendika öncülüğünde protestolar gerçekleşmişti.
Guardian’ın haberine göre, protestoların ardından ortaya çıkan elektronik postalara göre JLL, Londra’da temizlik işçilerini istihdam eden Churchill Group’tan, sendika temsilcisi Guillermo Camacho’nun işten çıkarılmasını istedi.

Bolivya asıllı temizlik işçisi Camacho açığa alınırken kendisinin akıbetinin bir kaç hafta sonra belli olacağı belirtildi.
Camacho ise düzenlediği protestoların nedenini ‘iş yükünün artması’ olarak açıkladı. Camacho, temizlemeleri gereken kat sayısının artırıldığını ama ek personel istihdam edilmediğini belirtti. Camacho “Bu iş yükü bizi daha stresli yaptı ve hasta etti. Bu yüzden protesto etmek zorunda kaldık” dedi.

Churchill Group ise iddiaları reddederek bireysel vakalar hakkında yorum yapamayacağını, ancak çalışan ilişkilerinde herhangi bir protesto faaliyeti veya sendikâl katılımın belirleyici olmadığını belirtti. Şirket, temizlik için ek alan eklendiğini ancak görevlerin yeniden düzenlendiğini ve bu yüzden iş yükünün artmadığını savundu.
Sendikanın genel sekreteri Alberto Durango ise Facebook’u ofislerindeki temizlikçilerin kötü durumu nedeniyle sorumluluk almaya çağırdı. Durango “Her yıl milyarlarca dolar kâr eden bir şirketin düşük ücretli temizlikçileri tükenme noktasına kadar çalıştırılması iğrenç bir şey” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı