Son Dakika

Ünlü spor yazarından eleştiri: Türk hakemliği bitmiştir

Habertürk spor yazarı Serdar Ali Çelikler, Türkiye'deki hakemlik sisteminin bittiğini söyledi.

SPOR 30.12.2022, 11:55
3
Ünlü spor yazarından eleştiri: Türk hakemliği bitmiştir
Habertürk spor yazarı Serdar Ali Çelikler, bugün yazısında Türkiye'deki hakemlik sistemiyle ile ilgili eleştirilerle dolu biz yazı kaleme aldı.
"Yabancı hakem istemeyen tiyatro istiyordur" başlıklı yazısında Türk sporunda örnekler vererek Türk hakemlik sisteminde yozlaşma olduğunu dile getiren Çelikler, "Bu sistem bu şekilde devam edemez. Muhakkak ve muhakkak yabancı hakem artık şarttır. İllaha Avrupa'nın 5 büyük liginden birinden olması gerekmez" dedi.
İşte Serdar Ali Çelikler'in yazısı şu şekilde:
"Türk hakemliği bitmiştir. Türk hakemliği diye bir şey kalmamıştır. Uzun yıllardır uzatmaları oynuyorlardı artık o uzatma süreleri de bitti. Türk hakemliği zaten ölüydü; geçen sene Swissotel Zirvesi'nde cenazesi kılındı, 8 Mart Darbesi ile gömüldü. Erkan'lar, Karaoğlan'lar FIFA oldu ki artık kemikler çürümeye başladı demektir.
Geçen sezon 2 Rizeli, 3 Trabzonlu ile birlikte bir Urfalıyı sigaya çektiler. Rizespor Başkanı Tahir Kıran, Rizeli TFF Asbaşkanı Servet Yardımcı, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Beşiktaş'ın Trabzonlu Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Karagümrük'ün Trabzonlu Başkanı Süleyman Hurma; Urfalı MHK Başkanı Serdar Tatlı'yı Swissotel'e çağırdılar. Eline bir liste verdiler. Dediler ki şu şu şu hakemlerin işini bitir. Şu şu şu hakemleri de terfi ettir. Serdar Tatlı listeyi aldı; tarihin en kötü TFF Başkanı Nihat Özdemir'e durumu anlattı. Özdemir de klasik tavır olarak "aman benim başımı ağrıtma" dedi. Tatlı istifa etti.
2 Rizeli ve 3 Trabzonlu "Külliye de böyle istiyor" falan diye gazlayıp Özdemir'i fiştekleyince bu kez MHK Başkanı Nihat Bey'in inşaat işlerinde taşeron şirketlerinden birinin sahibi olan Ferhat Gündoğdu oldu. Sonra 8 Mart darbesi yapıldı. Cüneyt Çakır - Fırat Aydınus başta bir çok ismin hakemliği bitirildi. Ferhat Gündoğdu "Bir gün daha beklemeye tahammülümüz yoktu" dedi. Sanırsın şike/bahis işi vardı. Asıl problem ise şuydu. Swissotel Zirvesi'nde "hakemliği bitirilsin" denilen Yaşar Kemal Uğurlu, kalanlar listesine en baştan yazıldı. Atilla Karaoğlan - Volkan Bayarslan ve Erkan Özdamar ilerlesin istenenlerdendi. Bu darbe; her kademede Swissotel Zirvesi'nin açık yalan söyleyerek işaret ettikleri Külliye'de de rahatsızlık yarattı.
Nihat Özdemir bugün yok. 2 Rizelinin ikisi de yok.. Yeni TFF başkanı ve yeni MHK başkanı var. Ama hakemler aynı. Bugünün hakemleri ağırlıklı olarak 8 Mart Darbesi sonrası ilerlesin istenen isimlerdendir. Bunların bir kısmı, Swissotel Zirvesi'nin mimarı 5 kişiden 3'ünün (Ağaoğlu-Çebi-Hurma) devam ettiğini görüyor. Bu sezonun "Erden Timur fırçası öncesi; fırçasından sonrası sezonu" olduğunu da biliyor. O yüzden bu hakemler zaten yetersiz ve yeteneksizlerken üstüne bir de zehirlenmiş kişilerdir. Hala kendi camiasından Tarık Ongun hakkında "VAR kayıtlarını istedi" şeklinde 5 ay sonra rapor veren Özgüç Türkalp'lerden, hiç bir FIFA sınavını geçememiş Zorbay Küçük'ten, Erkan Özdamar'dan, gönderilsin istenirken kalanlar listesinin başına konan Yaşar Kemal'den hakem yaratma çalışılması beyhudedir.
Bu sistem bu şekilde devam edemez. Muhakkak ve muhakkak yabancı hakem artık şarttır. İllaha Avrupa'nın 5 büyük liginden birinden olması gerekmez. Dünya bizim. İllaha erkek hakem olmasına da gerek yok. Stephanie Frappart misal F.Bahçe-G.Saray derbisini yönetemez mi? Yabancı hakem gelmezse her sezon şaibeli olacak. Ve artık bu ligi kimse izlemeyecek. Hemen, 8 Ocak'taki derbiden başlamak üzere yabancı hakem getireceğiz. Futbolu başka türlü kurtaramayız. Yabancı hakeme farklı bir fikir üretmeden karşı çıkan herkes ama herkes tiyatro istiyor demektir."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı