Ünyeliler'den M. Hasan Öz öncülüğünde ‘2040 Yeni Bir Dünya’ kitabı

20. Dönem RP Ordu Milletvekili Mustafa Hasan Öz, Ordu özelinde maddi ve manevi kalkınma projelerinin yer aldığı “2040 Kar Tanelerinden Gökkuşağına Yeni Bir Dünya” kitabı çalışmasına imza attı.

KÜLTÜR SANAT 27.09.2021, 22:30
16
Ünyeliler'den M. Hasan Öz öncülüğünde ‘2040 Yeni Bir Dünya’ kitabı
20. Dönem Refah Partisi Ordu Milletvekili ve Eğitimci, yazar Mustafa Hasan Öz öncülüğünde “2040 Kar Tanelerinden Gökkuşağına Yeni Bir Dünya Başarıların Romanı” isimli bir kitap çalışmasına imza atıldı. Ravza Yayınları’ndan çıkan ve 276 sayfadan oluşan kitapta Ünye’nin sayılı isimlerin de düşüncelerine de yer verildi.
Ünye, Ordu ve Türkiye’nin geleceği açısından öngörülen projelerin gerçekleşmiş gibi hikayesini ortaya koyan kitap 17 özel karikatürle desteklendi.
Kitapla ilgili milligazete.com.tr’ye konuşan M. Hasan Öz, kitabın aslında maddi ve manevi kalkınma projelerinin dosyası olduğunu belirtti. Öz, “Asıl iş, bundan sonra projeler üzerine atılacak adımlar için bir araya gelip çalışmalar başlatılmasıdır.” dedi.
İstişarelerle eseri oluşturduklarının altını çizen Öz, kaleme alınan kitap ile, Ordu başta olmak üzere devamında Türkiye için düşündüğü maddi ve manevi kalkınma projelerinden hayal ettiklerinin listelediğini bunu da hemşehrilerine sunarak sivil bir organizasyon teklif ettiğini söyledi.
Kitap, Ordu’nun Ünye ilçesinde Ali Nevzat 100. Yıl Tesislerinde yapılan törenle tanıtıldı. Öz, kitapla ilgili İstanbul’da da tanıtım programı yapılacağını söyledi.
Kendi alanında özgün ve tek olan kitapta birçok projelerin yanında Ünyeli tarihçi İbrahim Gürkan'ın hazırladığı Ünye tarihi, Ünyeli Karikatürist Devrim Demiral'ın karikatürleri, Ünyeli Şair Hasan Fahri Tan'ın şiirleri, Ünyeli akademisyenlerden Uğur Öz'ün Enerji Projeleri, Muhammet Ziya Paköz'ün şehir planlaması projeleri, sanatçılar yer aldı.
“2040 Kar Tanelerinden Gökkuşağına Yeni Bir Dünya Başarıların Romanı” için bazı isimlerin değerlendirmeleri şöyle oldu;
Durmuş ZorTicaret ve Sanayi Odası Eski Başkanı, BBP Ordu İl Başkanı
“2040 Kar tanelerinden gök kuşağına,kitabında yazar,önce ‘İnsan denen varlık’ı tanıtarak mükemmelliği ortaya koymuş. Sonra gençlik yıllarında yaşadığı Ünye’yi 20 yılda neler yaparak, model şehir haline getirebileceğini düşünmüş! Bir insandan başlayıp, on binlerce insanın yaşayacağı şehrin ihtiyaçlarını, onlarca proje ile nasıl çözebileceğini ortaya koymuş! Bu projelerde fert, aile ve cemiyet bağlantısının, maddi-manevi bütün yanlarını da ihmal etmeden ortaya koymuş. İnsanların oluşturduğu kurumları ve devlet kurumlarını ayrı ayrı öngördüğü mükemmellik de organize etmiş. Düşünce merkezi olan Ünye'de öne çıkan şahsiyetleri referans alıp 2040'a proje taşımada da  yerleştirerek, kültür köprüsü kurmuş! Sonuçta mutlu insanların yaşadığı Ünye, Ordu İline,Türkiye'ye ve Dünya'ya model olmuş! Yazar bu kitabı ben yazdım deme yerine, Ünyeliler yazdı diyerek, ekip çalışmasına da öncülük etmiştir. Kendisini tebrik ediyorum ve bu projelerin hayat bulacağı bir Ülkeyi Mevlam nasip eylesin diyorum.”
Sami MutluÜnyeli Türk Sanat Müziği Ses Sanatçısı / İzmir
“Yeniden elde etmemiz asla mümkün olmayan bir serveti umarsızca bitirdik. Elde kalanı nasıl korumamız ve geliştirmemiz gerektiğini analiz eden bir kitap. Tebrik ederim."
Gülay BirbenÜnyeli Resim Sanatçısı / Ankara
“Ünye’yi anlatan “2040 Kar Tanelerinden Gökkuşağına Yeni Bir Dünya” tam bir kılavuz kitap olma özelliği taşıyor. İçeriğindeki parantezler açıldığında büyük bir ansiklopediye dönüşecektir. 2040 yılını görebilir miyim, ancak Allah bilir ama bildiğim ve emin olduğum tek şey Ünye ve Ünyeli'nin eşsiz potansiyeli. Emeklerine sağlık.”
Ahmet Erkan BirbenEğitimci, Ünye İ.İ.B. Fakültesi Eski Genel Sekreteri
“Ünyem’'in ve Ünyeli'nin kar taneleri kadar güzel kültürünü ve gökkuşağı kadar renkli duygu ve de düşüncelerini yansıtan Ünyeli can kardeşlerime teşekkür ederim. Yüreklerine sağlık.”
Eczacı İsmail Hakkı KaraÜnye Ticaret ve Sanayi Odası ve Ünyespor Kulübü Eski Başkanı
“Ünyeliler Yazdı 2040 Kitabı’nın içeriğinde geniş bir vizyon, geniş bir ufuk ve Ünyelinin  büyük bir düşünce gücü  bulunmaktadır. Ünyeli her zaman iddialıdır, yarışçıdır. Bu  vizyonu da kitapta en açık bir biçimde görülmektedir. Dileğim, 2040'ın Ünye'ye, doğal olarak da tüm Ordu iline ve tüm Türkiye'ye bir bütünlük içinde, 2040 kitabında çizilen geleceğin en iyi bir şekilde yansımasıdır ve modelin bir “Ünye Modeli” olarak gelecek nesillere aktarılmasıdır.”
Nuri KahramanEğitimci,Şair,Yazar / Ordu
“Ünyelileri tebrik ediyorum. Ayrıca teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışma ortaya koymuşsunuz. Ünyeliler olarak planlı programlı birlikteliğinizin üzerine bu kitap onu güzel bir örnek olarak tüm yerleşim birimlerimizin geleceğine arz etmişsiniz. Kitap olarak ta örnek bir çalışma.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı