Üst düzey AKP'liden kulis geldi: Erdoğan'ın İYİ Parti planı ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yaptığı, "6'lı masayı terk et" çağrısı sonrasında üst düzey AKP'li bir isimden dikkat çeken kulis bilgisi geldi.

EKONOMİ 22.11.2022, 08:35
1
Üst düzey AKP'liden kulis geldi: Erdoğan'ın İYİ Parti planı ifşa oldu
Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan'ın  "6'lı masayı terk et" çağrısına  İYİ Parti  Genel Başkanı  Meral Akşener reddetmişti. 
"Temenni ederiz ki İYİ Parti milli ve yerli bir duruş sergilemek için masayı terk eder" diyen Erdoğan'a Akşener, "Biz milletin geleceğinin heba edildiği kumar masasında olmayız" yanıtını vermişti.
Katar dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan ise Akşener'in yanıtına "Böyle bir cevap mı olur? Şimdi bu ne demektir? 6’lı masa alışveriş yapmıyor mu? Bir bana, bir sana demiyor mu? Hatta “şu kadar bakanlık filancaya verilebilir” denmiyor mu?" sözleriyle karşılık vermişti. Erdoğan'ın İYİ Parti hamlesine yönelik dikkat çeken kulis biglisi geldi.
Üst düzey bir AK Partili yetkili Erdoğan'ın İYİ Parti'ye bakanlık vermeyi düşündüğünü aktardı.
tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'in Ankara kulislerinden aktardığı son bilgilere göre  AK Parti seçim sonrası İYİ Parti'ye bakanlıklar vermek üzerine formüller üretti.
Üst düzey AK Partili ile görüşmesinden bilgileri aktaran Deniz Gürel, "AK Parti’den yetkin isimlerle görüştüm. İYİ Parti’nin özellikle milli meselelerde HDP ile aynı yerde olamayacağından hareketle; İYİ Parti’nin koalisyon benzeri bir şeyi seçim sonrası uygulamak, mevcut sistemdeki bazı problemleri kaldırarak ortak bir noktada buluşmak kaydıyla böyle bir birlikteliğin olabileceği inancı hâkim” dedi.
Gürel, sözlerinin devamında “Görüştüğüm üst düzey bir AK Partili bir isim ‘Olası bir birliktelikte belli bakanlıkların İYİ Parti’ye verilmesinin bizler için hiçbir sakıncası yoktur’ ifadesini kullandı” dedi.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı