Usta kalem yazdı: "Cemil Çiçek kara listede"

Millî Gazete'nin usta kalemi Zeki Ceyhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştiride bulunan YİK Üyesi Cemil Çiçek'in kara listede olduğunu belirtti.

GÜNDEM 25.08.2022, 09:55
4
Usta kalem yazdı:
Millî Gazete'nin usta kalemi Zeki Ceyhan, bugünkü köşe yazısında geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi olan Cemil Çiçek ile ilgili edindiği bilgileri aktardı. Ceyhan, Bülent Arınç gibi Cemil Çiçek'in de Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden ayrılmak mecburiyetinde kalabileceğini belirtti.
Erdoğan’a oldukça yakın isimlerden Bülent Arınç ve Cemil Çiçek tarafından dile getirilen eleştirilerin AKP’lileri rahatsız ettiğini belirten Ceyhan, "AKP’li dostlarımız arasında hoş karşılandığını, taraftar bulduğunu söylemek mümkün mü?
Bu elbette mümkün değil!
AKP’li dostlarımız Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hiçbir eleştiriyi hoş karşılamadıkları gibi Bülent Arınç ve Cemil Çiçek tarafından yapılan açıklamalardan da memnun değiller." diye yazdı.
"İşin açığını söylemek gerekirse Bülent Arınç tarafından yapılan eleştirileri ciddiye aldıklarını düşünmüyoruz" diyen Ceyhan şöyle devam etti:
Cemil Çiçek'in açıklamalarının ise AKP'li dostlarımızı hop oturtup hop kaldırdığını ifade eden Zeki Ceyhan şu ifadeleri kullandı:
"Arınç’ın bir yerin dibine sokan, bir göklere çıkaran açıklamalar yapıyor olması, söylediklerinin pek de ciddiye alınmaması gibi bir sonuç ortaya çıkarıyor."
"AKP’li dostlarımız, yazılı ve görsel medyada Cemil Çiçek’ten söz edilirken “Erdoğan’ın yakın çevresinden” denilmesini de hiç içlerine sindiremiyorlar.
Cemil Çiçek’in çok önemli görevlere getirilmesine rağmen hiçbir zaman Erdoğan’ın yakın çevresinden bir isim olamadığına dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanı’nın bırakın yakın çevresinden olmasını, uzak çevresinden bile sayılamaz” demek suretiyle sürekli önemli görevlere getiriliyor olmasının parti içi dengelerle alakalı olduğunu ifade ediyorlar.
Evet, AKP’li dostlarımız Cemil Çiçek tarafından yapılan açıklamalardan ne kadar memnun değillerse Külliye’nin de bundan o kadar rahatsız olduğu söyleniyor.
Böyle bir rahatsızlık olduğu yolundaki duyumlarımızı teyit ettirme imkânımız olmadı ama yakın bir gelecekte Cemil Çiçek de aynen Bülent Arınç gibi birtakım kararlar almak zorunda bırakılırsa bu, bizim açımızdan sürpriz teşkil etmez.
“Bülent Arınç gibi” derken elbette Cemil Çiçek’in “Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden ayrılmak mecburiyetinde” kalmasını kastediyoruz.
Teyit ettirme şansını bulamadığımız duyumlarımız, bize Cemil Çiçek’in de kara listede olduğunu söylüyor.
Ancak yine parti içi dengeler açısından kendisine karşı takınılacak tavrın bir süre daha açığa vurulmayabileceği söyleniyor.
Duyumlarımızın gerçekleri ne kadar yansıttığını öğrenmek için zamana ihtiyacımız var ve beklemekten başka çaremiz yok."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı